Διαφορά μεταξύ φόρμας και φόρμουλας

Κοστούμια και φόρμες: Ποιά είναι η διαφορά; Συχνά πιστεύουμε λανθασμένα ότι η μόνη διαφορά είναι περιφερειακή: μια κοινή λέξη έναντι μιας φράσης; Υπάρχουν πραγματικοί ορισμοί:

Τι είναι η φόρμα;

– ένα παντελόνι με σαλιάρα, στηθόδεσμο και χαλαρούς ιμάντες για να το φοράτε πάνω από τα κανονικά σας ρούχα

./p>

– Οι φόρμες γενικά δεν καλύπτουν τα χέρια

Τι είναι οι φόρμες;

– ένα μονοκόμματο προστατευτικό ένδυμα που φοριέται για βαριά χειρωνακτική εργασία

Πάντως, στη γαλλική βιομηχανία ενδυμάτων εργασίας, οι λέξεις φαίνεται να είναι εναλλάξιμες. Ψάξτε σε οποιονδήποτε (άλλο) ιστότοπο για τα ενδύματα εργασίας για οποιονδήποτε από τους δύο όρους και θα βρείτε τον ορισμό “σαλοπέτα ή πλαστρόν” και για τα δύο (δηλαδή τα ενδύματα εργασίας που καλύπτουν τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια).

Η Salopette® προσπαθεί να χρησιμοποιεί τη σωστή ορολογία για τις φόρμες και τις ολόσωμες φόρμες

Είτε τις αποκαλείτε ολόσωμες φόρμες, ολόσωμες φόρμες ή παντελόνι εργασίας, δεν έχει σημασία, αρκεί να πάρετε το ρούχο που πραγματικά χρειάζεστε.

1 – Οι διαφορετικές χρήσεις

1-1 Το κοστούμι

Αρχίζοντας από τις ονομασίες (τους ορισμούς του λεξικού), όπου ο όρος “κοστούμι” αναφέρεται στο πλήρες ένδυμα κοστούμι και ο όρος “σύνολο” στο ένδυμα που κουμπώνει στους ώμους, ακολουθούν οι χρήσεις και των δύο:

Πολλές βιομηχανίες χρησιμοποιούν φόρμες εργασίας για την προστασία των εργαζομένων από κινδύνους. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί για ζεστασιά, διαπνοή ή/και προστασία (π.χ. αντοχή στο νερό, σε επικίνδυνα υλικά, σε φωτιά, φλόγα, θερμότητα κ.λπ.)

Οι στολές χρησιμοποιούνται από διάφορους ανθρώπους, από μηχανικούς έως κατασκευαστές, εργάτες εργοστασίων, επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και πυροσβέστες.

Οι εργοστασιακές στολές είναι γενικά σχεδιασμένες ώστε να είναι αναπνεύσιμες, άνετες και ανθεκτικές. Προστατεύουν το σώμα και τα ρούχα που βρίσκονται από κάτω από αυτά από ζημιές που προκαλούνται από τη ζέστη, το κρύο ή τις επικίνδυνες συνθήκες του εργοστασίου.

Οι στολές χρησιμοποιούνται επίσης για στρατιωτικούς σκοπούς, για παράδειγμα σε στολές πτήσης, και χρησιμοποιούνται από την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά η αεροπορία, τα πιλοτήρια ήταν μη θερμαινόμενα – με χαμηλό οξυγόνο και πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο – οπότε οι πιλότοι χρειάζονταν ζεστά ρούχα με πολλές τσέπες και με κουμπιά, κουμπώματα ή φερμουάρ για να μην χάνουν αντικείμενα κατά την πτήση και κατά τη διάρκεια ελιγμών.

Aviator Suit

Οι πιλότοι φορούσαν αρχικά δερμάτινα ρούχα που τους προστάτευαν από τα συντρίμμια, τα έντομα, την αναρρίχηση, την προσγείωση και το λάδι από το περιστροφικό. Το δέρμα ήταν ανθεκτικό, αλλά δεν ήταν η τέλεια λύση. Ο Αυστραλός αεροπόρος Frederick Sidney Cotton ανέπτυξε το 1917 τη στολή πτήσης “Sidcot”, η οποία κρατούσε τους πιλότους ζεστούς και παρείχε άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και αποτέλεσε τον πρόδρομο της σύγχρονης στολής πτήσης.

Sidcop Flight Suit

Επιπλέον, οι στολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την ιατρική βιομηχανία με τη μορφή αντιεκρηκτικών στολών και προστατευτικού εξοπλισμού για την προστασία του χρήστη από χημικούς και βιολογικούς κινδύνους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία και χρησιμοποιούνται από ορισμένες χώρες ως στολή. Οι πυροσβέστες, οι οποίοι φορούν στολές από Nomex, ένα υλικό ανθεκτικό στις φλόγες, τα χρησιμοποιεί συνήθως.

Οι στολές χρησιμοποιούνται για διάφορους βιομηχανικούς σκοπούς, με αντιστατικές επεξεργασίες, ιδιότητες επιβράδυνσης φλόγας, διαφορετικές επιλογές χρωμάτων και αξεσουάρ.

Ιστορικά, εκτός της αεροπορικής βιομηχανίας, οι στολές χρησιμοποιούνταν συχνά από άνδρες που συντηρούσαν λέβητες που λειτουργούν με καύση άνθρακα. Καθώς οι άνδρες αυτοί έπρεπε να αναρριχηθούν στο θάλαμο καύσης ενός ατμοκίνητου τρένου όπου φτυαριζόταν κάρβουνο, η ύπαρξη ενός ενδύματος χωρίς κενό στη μέση απέτρεπε την είσοδο της αιθάλης στο κατώτερο μισό του ενδύματος. Αυτό επίσης απέτρεπε τα τσιμπήματα της ζώνης όταν ένα άτομο έκανε ελιγμούς σε στενό χώρο, καθώς και τα τσιμπήματα της ουράς του παλτού όταν έβγαινε ανάποδα.

Για σύγχρονους σκοπούς, το ένδυμα μπορεί να φορεθεί μόνο του ή πάνω από ένα ένδυμα για να προστατεύει τόσο τα ρούχα όσο και το σώμα.

1-2 La Salopette

Οι σαλοπέτες ήταν πάντα συνδεδεμένες με τους αγρότες και τους σιδηροδρομικούς εργάτες στη Γαλλία. Σήμερα
τα φορούν ζωγράφοι, αγρότες, εργάτες εργοστασίων, μηχανικοί τρένων, ξυλουργοί και άλλοι τεχνίτες.

Dungarees a la Mode

Πάντως, τα dungarees κέρδισαν δημοτικότητα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 ως δήλωση μόδας και απομακρύνθηκαν από το παραδοσιακό τζιν και μετακινήθηκαν προς άλλα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία. Επέστρεψαν στη δεκαετία του 1990 σε όλο τον κόσμο ως ανάπτυξη της μόδας.Το ρούχο μόδας έγινε δημοφιλές και άνοιξε το δρόμο για τη νέα τάση της ολόσωμης φόρμας.

Η φόρμα είναι λιγότερο δημοφιλής για την προστασία του ρουχισμού, χρησιμοποιείται ακόμη, ιδίως σε επαγγέλματα όπως η ξυλουργική και η ξυλουργική, αλλά όχι εκεί όπου απαιτείται η πρόσθετη προστασία της φόρμας.

2 – Φόρμες εργασίας ή φόρμες εργασίας…

Είτε τις αποκαλείτε “φόρμα εργασίας” είτε “φόρμες εργασίας”, τα εν λόγω ενδύματα έχουν πλούσια ιστορία, αλλά βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα από αυτά που προσφέρει τον κατάλληλο τύπο προστασίας για τον συγκεκριμένο κλάδο σας. Αλλά είναι αλήθεια ότι το 2020 η μόδα αφορά περισσότερο τις τζιν φόρμες, ειδικά στη γυναικεία πλευρά!

Γυναικεία φόρμα τζιν

Βρείτε το Work Dungarees που σας ταιριάζει.
Αν χρειάζεστε βοήθεια για να αποφασίσετε ποιο κοστούμι να αγοράσετε για τις ανάγκες σας – ή οποιοδήποτε ρούχο εργασίας – παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη La Salopette® μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: contact@salopeta.gr

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X