Φόρμες και φόρμες – Το σωστό εργαλείο για τη δουλειά

Αν και οι δύο αυτοί όροι, salopette και jumpsuit, διασταυρώνονται συχνά σε συζητήσεις, είναι γεγονός ότι δεν έχουν τις ίδιες χρήσεις. Ένα ανέκδοτο θα καταδείξει καλύτερα την άποψή μου.

Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, ρώτησα τη φίλη μου ποια είναι η διαφορά μεταξύ φούστας και φορέματος. Είχε την καλοσύνη να μου εξηγήσει ότι τα φορέματα ξεκινούσαν από τους ώμους, ενώ οι φούστες από τη μέση.

Αυτό το blog θα καλύψει το ίδιο θέμα, αλλά όσον αφορά τις ολόσωμες φόρμες και τις φόρμες, αναλύοντας τις διαφορές σε κάθε κατηγορία και καλύπτοντας στη συνέχεια τις καλύτερες εφαρμογές για κάθε μία.

Για να ξεκινήσουμε, πρέπει να καταλάβουμε τις διαφορές μεταξύ των δύο.

1 – Ολόσωμες φόρμες και φόρμα

Οι διαφορές που διαχωρίζουν τις ολόσωμες φόρμες από τις φόρμα δεν διαφέρουν πολύ από τις λεπτομέρειες που διαχωρίζουν τις φούστες από τα φορέματα.

Αν και τα εν λόγω ενδύματα εμφανίζονται στις ίδιες εκδηλώσεις, στους χώρους εργασίας για τις φόρμες και τις ολόσωμες φόρμες, τα κοστουμάκια καλύπτουν περισσότερο το σώμα από τις ολόσωμες φόρμες.

Η βασική διαφορά είναι ότι αν κάνετε λάθος στο εργοτάξιο, μπορεί να μην βρείτε την ίδια άνεση με το συνηθισμένο, οι λειτουργίες δεν είναι οι ίδιες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά σε καθένα από αυτά. Για παράδειγμα, δεν είναι όλες οι φόρμες στην πραγματικότητα φόρμες με περισσότερο ύφασμα.

Μην ανησυχείτε. Όλα θα έχουν νόημα αργότερα.

Φόρμες και φόρμες

2 – Το Dungarees 

Το πιο μοντέρνο από τα δύο, το dungarees μπορεί να μην καλύπτει τα πάντα, αλλά τείνει να ταιριάζει με τα πάντα. Εκτός από το σακάκι, τα φορούν τελευταία, τα βάζουν πάνω από τα εσώρουχα, τα θερμικά ρούχα, τις κάλτσες και μερικές φορές ακόμη και άλλα παντελόνια, όπως συνέβαινε στις αρχές του 20ου αιώνα για τους εργάτες.

Μια βασική διαφορά είναι στους ώμους. Οι φόρμες δεν τις καλύπτουν ποτέ, παρά μόνο οι απλοί ιμάντες βαρέως τύπου σε κάθε ώμο για να τις συγκρατούν στη θέση τους.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των φόρμες είναι ότι δεν έχουν ζώνη στη μέση, προστατεύουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματος από πιτσιλιές και ακόμη και από τη φωτιά για τα πυρίμαχα μοντέλα. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι σχεδιασμένα με περισσότερα από ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύετε αυτά τα εργαλεία κατά τη διάρκεια μιας εργασίας. Συνήθως διαθέτουν όχι μόνο επιπλέον τσέπες, αλλά και μεγαλύτερες από τη ζωή τσέπες λόγω του σαλιάρου που επενδύει το στήθος.

Το μειονέκτημα της φόρμας είναι η “δυσκολία” με την οποία μπορεί να αφαιρεθεί. Είναι πάντα εύκολο να το φορέσετε, αλλά το να το βγάλετε μπορεί να διαφέρει. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο μπάνιο, το να στριμώχνετε τη φόρμα σας σε έναν στενό χώρο μπορεί να είναι ένας εφιάλτης ειδικού είδους. Αλλά να είστε σίγουροι, υπάρχουν φερμουάρ που έχουν σχεδιαστεί για να ξεπερνούν αυτή την ταλαιπωρία.

Από την άποψη της μόδας, οι φόρμες δεν φοριούνται πάντα τόσο καλά όσο τα τζιν στο χώρο εργασίας, αλλά οι μόδες έρχονται και φεύγουν. Κάποια χρόνια, οι φόρμες κάνουν το ντεμπούτο τους στα νυχτερινά κέντρα και στις πασαρέλες των μεγαλύτερων επιδείξεων μόδας. Αυτό το μοναδικά γοητευτικό ένδυμα δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της φόρμας είναι ότι συχνά διαθέτει μία ή περισσότερες τσέπες ακριβώς κάτω από το στήθος. Οι τσέπες αυτές είναι ιδανικές για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε χρειάζεστε, όπως σχέδια, εργαλεία και κινητά τηλέφωνα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Μιλώντας για Τσέπες, οι περισσότερες φόρμες έχουν περισσότερες τσέπες από όσες μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο, πέντε έως οκτώ, συν μια θηλιά για σφυρί για τις περισσότερες. Είναι
εκπληκτικό το γεγονός ότι οι φόρμες δεν είναι πιο μοντέρνες για το λόγο αυτό, καθώς παρέχουν στους ανθρώπους άφθονο χώρο για να αποθηκεύουν τα πράγματά τους και ένα μοντέρνο στυλ που πρέπει να κάνει μια δήλωση.

Worker's Dungarees

3 – Η ολόσωμη φόρμα

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η ολόσωμη φόρμα καλύπτει μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Το βασικό σημείο διαφοροποίησης βρίσκεται και πάλι στους ώμους. Εν ολίγοις, τα κοστούμια τα καλύπτουν, όπως καλύπτουν τα πάντα.

Ορισμένα κοστούμια διατίθενται σε κοντομάνικες εκδόσεις, άλλα σε μακρυμάνικες. Οι περισσότεροι εργοδότες απαιτούν φόρμες ή ολόσωμες φόρμες τουλάχιστον με μπλουζάκι για να πάτε στη δουλειά. 

Οι φόρμες και οι ολόσωμες φόρμες κυκλοφορούν και σε μονωμένες εκδόσεις. Μπορείτε να βρείτε πυράντοχες εκδόσεις και των δύο, αλλά η καλύτερη μόνωση από τις δύο είναι η φόρμα.

Το μειονέκτημα της φόρμας είναι η κινητικότητα. Δεμένοι σε μια στολή, από τον αστράγαλο μέχρι τον ώμο, κάποιοι αισθάνονται περιορισμένοι όταν φορούν κοστούμι. Τα
περισσότερα σημερινά κοστούμια λαμβάνουν υπόψη ότι ο χρήστης θα πρέπει να κινείται, αλλά ορισμένα είναι ακόμα περιοριστικά.

Για να αξιολογήσετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά παραδείγματα από κάθε κοστούμι, ανεβοκατεβαίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο πριν αποφασίσετε. Θα φαίνεστε έξυπνοι, αλλά είναι καλύτερο από το να αισθάνεστε στριμωγμένοι στη δουλειά.

Τέλος, οι μπροστινές τσέπες στα περισσότερα κοστούμια είναι διαφορετικές από εκείνες των φόρμες. Σε αντίθεση με τις τσέπες των φόρμες, οι τσέπες στο στήθος των φόρμες τείνουν να μοιάζουν με τις τσέπες ενός πουκαμίσου με κουμπιά. Και μπορούμε να πούμε ότι όσον αφορά το στυλ, η ολόσωμη φόρμα έχει μάθει να τα βάζει με τη φόρμα.

Artisan Jumpsuit

4 – Η φόρμα εργασίας

Ιστορικά, Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους συνήθιζαν να φορούν φόρμες εργασίας λόγω του βρώμικου περιβάλλοντος του σιδηροδρομικού κόσμου. Σήμερα,
ωστόσο, η πεμπτουσία της συνολικής εργασίας ανατίθεται είτε στον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή είτε στον τεχνίτη.

Για να
ξέρετε αν είναι η σωστή επιλογή για εσάς, εξετάστε τη φύση της εργασίας σας. Απαιτεί να κρατάτε αντικείμενα στο σώμα σας για να τα φορέσετε;

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, υγρά ή αντικείμενα μπορεί να πεταχτούν, να καταστρέψουν ή να προκαλέσουν ζημιά στα ρούχα σας, αν δεν είναι προστατευμένα. Οι σύγχρονοι ζωγράφοι λατρεύουν τις φόρμες επειδή επιτρέπουν την ιδανική κινητικότητα, ενώ παράλληλα προσφέρουν καλύτερη προστασία από το υγρό χρώμα από ό,τι χωρίς. Φυσικά, κάθε ζωγράφος που αξίζει το αλάτι του θα σας πει ότι ένας καλός ζωγράφος δεν βάζει μπογιά στη φόρμα του, ότι τη φοράει από παράδοση. Ίσως, αλλά για παν ενδεχόμενο, προστατεύουν το στομάχι, το στήθος και την πλάτη του χρήστη.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε περιβάλλοντα εργασίας επιλέγουν να φορούν φόρμες εργασίας από παράδοση, είτε πρόκειται για εργοδηγούς, είτε για διοικητικούς υπαλλήλους, είτε για εργολάβους, είτε για άλλους ρόλους λιγότερο εντατικούς σε εργασία.
 

Χωρίς να είναι πολύ ογκώδες, το παντελόνι ολοκληρώνει την εμφάνιση κάποιου που ξέρει τι κάνει.

Σύγχρονη φόρμα εργασίας

5 – Το κοστούμι εργασίας

Με άλλα λόγια, ένα άτομο που χρειάζεται προστασία από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους χρειάζεται ένα κοστούμι. Οι απειλές από τις οποίες πρέπει να προστατευθούν κυμαίνονται από το λίπος έως τη φωτιά και μπορεί να περιλαμβάνουν και το παγωμένο κρύο. Το
ίδιο ισχύει και για όσους εργάζονται σε χημικά, ηλεκτρικά και επικίνδυνα υλικά.

Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν τις φόρμες περισσότερο για να προστατεύσουν το προϊόν τους από τους εργαζόμενους παρά το αντίθετο. Συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι στο εργοστάσιο φορούν το κοστούμι, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και κάτω. Αποτελεί στην πλειονότητα των επιχειρήσεων μέρος του α EPI υποχρεωτική.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις, ιδίως το πολεμικό ναυτικό, φορούν στολές ως μέρος της στολής τους, αλλά το θέμα πάει παραπέρα, στο διάστημα. Οι στολές των αστροναυτών είναι κοστούμια. Ακόμα και η διαστημική στολή που φοριέται έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι ένα είδος προηγμένης στολής.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει είτε μια στολή είτε μια φόρμα, έστω και μόνο για να την φοράει στο σπίτι τα πρωινά της Κυριακής. Με καλές παντόφλες και ένα καλό φλιτζάνι καφέ, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που να θέλετε. 

Astronaut Work Blue

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X