Τα διαφορετικά στυλ των φόρμες!

Οι πρώτες σαλοπέτες παρήχθησαν μαζικά τη δεκαετία του 1890 από τους Levi Strauss και Jacob W. Davis στο Levi Strauss & Co. αλλά αρχικά ήταν τιράντες που προσαρμόζονταν σε τζιν και χρησιμοποιούνταν ως προστατευτικός ρουχισμός σε δουλειές όπως η εργασία ή η κατασκευή.

Ηταν ένα ένδυμα εργασίας, που φορούσαν οι φτωχότεροι άνθρωποι του αμερικανικού πληθυσμού τη δεκαετία του 1930 κατά τη διάρκεια της η Μεγάλη Ύφεση. Επαγγέλματα όπως η εξόρυξη, η υλοτομία και η γεωργία απαιτούσαν ανθεκτικά ενδύματα, γεγονός που τα έκανε πιο δημοφιλή σε όσους ασκούσαν αυτά τα επαγγέλματα.

Πάντως, στη σύγχρονη εποχή, οι φόρμες έχουν εκσυγχρονιστεί και έχουν γίνει δημοφιλείς λόγω των χρηστικών και πιο ανθεκτικών ρούχων που συναντώνται στη σημερινή αστική μόδα του δρόμου (streetwear).

1 – Το κομψό παντελόνι! ☀️

Fashionable Dungarees

Για τον καθημερινό άνδρα που δεν είναι πολύ μοντέρνος και θέλει απλώς κάτι εύκολο να φορέσει, οι παντελόνες μπορεί πραγματικά να φαίνονται σαν μια περίεργη επιλογή, ειδικά επειδή εκείνη την εποχή τις έβλεπαν πιο συχνά στις γυναίκες. Παρόλο που οι φόρμες σχεδιάστηκαν αρχικά για τους εργαζόμενους, έχουν γίνει πολύ πιο εκλεπτυσμένες χάρη στις πολυτελείς μάρκες που δίνουν στο ρούχο το δικό τους στυλ.

Σήμερα, μπορείτε να δείτε σαλοπέτες με λεπτότερα υφάσματα, καλύτερη εφαρμογή, πιο στενές σιλουέτες και πιο μοντέρνα εμφάνιση από το αρχικό τζιν που δημιούργησε ο Levi Strauss. Παρά τις ρίζες της φόρμας από το μπλε κολάρο, αν θέλετε να τη φορέσετε με ένα κομψό look, είναι καλύτερο να φορέσετε ένα πιο στενό ζευγάρι ή να τη στυλιζάρετε πιο μοναδικά από την αρχική σιλουέτα.

Προσπαθήστε να φορέσετε μια φόρμα με μακρύτερα λουριά, όπως τιράντες, για να αναδείξετε ένα πουκάμισο με δροσερό μοτίβο, όπως ρίγες. Συνδυάστε τα με κομψά, εκλεπτυσμένα αξεσουάρ, όπως ένα fedora ή κάποιο άλλο φανταχτερό καπέλο. Για μια πιο κομψή και ταυτόχρονα ελαφρώς casual εμφάνιση, κρατήστε τη φόρμα στενή, αλλά δοκιμάστε ένα πιο σκούρο χρώμα, όπως το μαύρο, και συνδυάστε τη με ένα t-shirt. Αν φοράτε μαύρη φόρμα, ένα φωτεινό πουκάμισο, όπως σε κίτρινο χρώμα, θα ξεχωρίσει. Διατηρήστε το look casual με ένα ζευγάρι καθαρά αθλητικά παπούτσια.

Μαύρη παντελόνα

Για μια ακόμα πιο μοντέρνα, αλλά και κομψή εμφάνιση, φορέστε παντελόνια από πιο μαλακό ύφασμα.
Για αυτό το στιλ, είναι καλύτερο να αποφύγετε το τζιν εκτός αν το συνδυάσετε με ένα πιο φανταχτερό πουκάμισο. Συνδυάστε το με ένα απλό στενό πουκάμισο από κάτω και casual, αλλά όχι πολύ αθλητικά, αθλητικά παπούτσια.

2 – Η φόρμα εργασίας 

Ποιος ήξερε ότι η φόρμα εργασίας θα μπορούσε να είναι πραγματικά μοντέρνα; Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η εμφάνιση “dungaree” είναι κάτι που φοριέται από αγρότες ή εργάτες οικοδομών, δεν έχει μια σούπερ υψηλή φήμη στη μόδα, ειδικά για τους άνδρες. Τα
τελευταία χρόνια, όμως, αρκετές δημοφιλείς μάρκες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδοχές που μοιάζουν σαν να μπορείς να τις φορέσεις κατευθείαν από την πασαρέλα.

Work Dungarees

Πολλές μάρκες που κατασκευάζουν φόρμες, όπως η North Face, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με μάρκες υψηλής μόδας για να δημιουργήσουν φόρμες που μπορούν να φορεθούν στο γραφείο ή στο κλαμπ, όχι μόνο σε ορεινές πεζοπορίες. Ακόμα και μάρκες γρήγορης μόδας όπως η Zara έχουν μπει στο τρένο, παρουσιάζοντας στο παρελθόν φόρμες παραλλαγής και σήμερα vintage τζιν. Έχουν επεκτείνει ακόμη και το look σε μαύρες ολόσωμες φόρμες με κουμπιά και τσέπες μπροστά, και μια άλλη salopette με φερμουάρ.

Για να φορέσετε ένα edgy look με salopette, σκεφτείτε απλά, αλλά όχι απαραίτητα σκούρα. Δοκιμάστε vintage, ελαφρώς ξεθωριασμένες φόρμες με ένα φωτεινό, εντυπωσιακό t-shirt. Σηκώστε το στους αστραγάλους για να αναδείξετε ένα ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά παπούτσια. Για ένα πιο μοντέρνο, αλλά λιγότερο “κοιτάξτε με” ντύσιμο, δοκιμάστε μια βασική φόρμα με ένα μπλουζάκι με γραβάτα και ένα ζευγάρι Converse αθλητικά παπούτσια. Αν προτιμάτε μια πιο ανοιχτή πλύση, αντισταθμίστε το με ένα μαύρο skinny tee από κάτω και μοντέρνα αθλητικά παπούτσια με μοναδικό σχέδιο.

Ακριβώς επειδή φοράτε φόρμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε τιράντες ή πτερύγιο. Ένα ριγέ πουκάμισο ταιριάζει με ένα denim dungarees και προσφέρει μια εντυπωσιακή αντίθεση με το μπλε. Συνδυάστε το με μπότες με κορδόνια, αντί για συνηθισμένα, καθημερινά αθλητικά παπούτσια.

3 – Η ολόσωμη φόρμα για χιπστεράδες 

Hipster Dungarees

Τα ρούχα hipsters με παντελόνια προσφέρουν σίγουρα κάποια ελευθερία κινήσεων όσον αφορά το συνολικό στυλ. Οι παντελόνες είναι πραγματικά ένα χίπστερ κόσμημα, καθώς ο στόχος είναι να είναι μοναδικές, αλλά στυλιζαρισμένες, μοιάζοντας σαν να έριξες κάτι πάνω σου χωρίς να το σκεφτείς.

Αντί να φορέσετε denim φόρμες, μπορείτε να παίξετε με το χρώμα και το στυλ, καθώς και με το τι θα φορέσετε από κάτω. Η Carhartt είναι γνωστή για τις ανθεκτικές φόρμες της που χρησιμοποιούνται σε τομείς όπως οι κατασκευές, αλλά το χρώμα και το στυλ θα λειτουργούσαν τέλεια με ένα μοντέρνο ντύσιμο.

Το 2018, ο Chris Pine εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου να φοράει μια φόρμα Carhartt και κατά κάποιο τρόπο ο κόσμος τρελάθηκε. Έβαλε μάλιστα το διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στην τσεπη της σαλιάρας του, βάζοντας φωτιά στο διαδίκτυο και πυροδοτώντας μια συζήτηση σχετικά με την πολυπλοκότητα μιας τέτοιας δήλωσης στυλ. Αυτή ήταν η χρονιά που οι φόρμες έκαναν πραγματικά θραύση, και παρόλο που η τάση δεν φοριέται τόσο συχνά το 2020, είναι σαφώς πιο διακλαδισμένη με αυτόν τον τρόπο.

Το πράσινο της ελιάς είναι μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση, σε συνδυασμό με ένα ουδέτερο χρώμα όπως το μαύρο. Αν θέλετε να γίνετε hipster, αξεσουάρ με ένα μοναδικό καπέλο, ίσως εμπνευσμένο από έναν αγωγιάτη. Η λαδί φόρμα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μια πιο casual εμφάνιση, όπως ένα βαμμένο πουκάμισο σε απλά χρώματα και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια skater.Φορέστε το με ένα απλό καπέλο. Αν θέλετε πραγματικά να τραβήξετε την προσοχή, μπορείτε να φορέσετε ένα πουκάμισο με μοναδικό μοτίβο σε διάφορα χρώματα. Συνδυάστε το με ένα ζευγάρι εκλεπτυσμένα, vintage παπούτσια με κορδόνια.

4 – Οι φόρμες Κορεάτικα 

Korean Dungarees

Οι κορεάτικες dungarees, όπως πολλά από τα στυλ τους, εμπνέονται από το look αλλά προσθέτουν τη δική τους πινελιά. Αντί να φορούν απλώς φόρμες με ένα πουκάμισο από κάτω, η γενική εμφάνιση των Κορεατών, όπως και τα περισσότερα ρούχα τους, φαίνεται να είναι κατευθείαν από το κουτί. Μια ολόσωμη φόρμα, ίσως από ένα κομψό ύφασμα, επίσης εμπνευσμένη από τις θέσεις εργασίας του μπλε κολάρου, είναι κάτι που θα δείτε στην κορεατική μόδα.

Μια κορεατική φόρμα θα ήταν εξαιρετικά στιλάτη, ίσως με κάτι σούπερ μοναδικό, όπως ένα σακάκι από κάτω ή ένα γιλέκο, όλα σε παρόμοια χρωματική οικογένεια φυσικά. Όταν φοράτε αυτό το ρούχο, σκεφτείτε haute couture, πασαρέλα, κάτι που τραβάει την προσοχή, αλλά όχι λόγω ενός τρελού μοτίβου, τα χρώματα παραμένουν ουδέτερα και απλά. Δοκιμάστε μια δροσερή μαύρη ολόσωμη φόρμα, ίσως με ένα διαφορετικό σχέδιο όπως το δερμάτινο, με ένα απλό t-shirt και δερμάτινα παπούτσια για να δείχνετε edgy. Προσθέστε και άλλα μοναδικά κομμάτια, όπως ένα καπέλο Brixton Fiddler.

Οι Νοτιοκορεάτες είναι γνωστοί για το αρχικό και μοναδικό τους στυλ, γι’ αυτό και είναι οι καλύτεροι στο να δημιουργούν ένα κομμάτι όπως η φόρμα. Οι περισσότεροι άνδρες φοβούνται να αγκαλιάσουν αυτή την τάση, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικά θηλυκό ένδυμα. Αν κάποιος ξέρει πώς να φοράει φόρμες, αυτοί είναι οι Κορεάτες.

Για να αποκτήσετε πραγματικά το κορεάτικο λουκ, φορέστε κάτι εκλεπτυσμένο και φανταχτερό, αλλά σε απλά υφάσματα και χρώματα.
Σκεφτείτε την ολόσωμη φόρμα ουδέτερου χρώματος, συνδυασμένη με μια μπεζ καμπαρντίνα ή ένα λευκό πουκάμισο με κουμπιά. Στους Κορεάτες άντρες αρέσει η σύγχρονη μόδα, γι’ αυτό δοκιμάστε φόρμες από μαλακό ύφασμα ή ίσως δέρμα. Ακόμα και κάτι πιο casual, όπως ένα ζιβάγκο, θα φαινόταν υπέροχο.

5 – Οι φόρμες Streetwear 

Streetwear Dungarees

Το Streetwear έχει μια μεγάλη ποικιλία από στυλ που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι θα πρέπει να το κρατήσετε εξαιρετικά casual, με μαλακά, εύκαμπτα υφάσματα και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η
μόδα του δρόμου έχει να κάνει με το να φαίνεσαι μοντέρνα, αλλά μόλις το είπα αυτό.

Δοκιμάστε ένα Streetwear dungarees από χοντρό, φαρδύ ύφασμα με casual, oversized μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια skate. Για ένα πιο μοναδικό streetwear look, δοκιμάστε μια ολόσωμη φόρμα, συνδυασμένη με ένα ανοιχτό button down, ή ένα φούτερ γύρω από τη μέση. Το να αναμειγνύετε και να συνδυάζετε μοτίβα είναι μια καλή ιδέα, αλλά προσπαθήστε να τα κρατάτε όλα στο ίδιο ύφασμα, όπως το βαμβάκι ίσως. Οι παντελόνες είναι διαθέσιμες σε πολλά δροσερά μοτίβα και μπορείτε να τις κάνετε να φαίνονται ακραίες με δέρμα ή πιο βαριά υφάσματα. Τα κοστουμάκια μπορεί να είναι λίγο στενότερα, σαν να είναι εμπνευσμένα από έναν οδηγό της Formula 1.

Τα παντελόνια δεν χρειάζεται να είναι κουμπωμένα, μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα ζευγάρι με Φερμουάρ, κάνοντας το ντύσιμό σας έτοιμο για την πίστα, και υψηλής μόδας. Το streetwear πρέπει να είναι τόσο κομψό όσο ένα εξώφυλλο περιοδικού, τόσο μοναδικό όσο η κορεάτικη μόδα, ενώ παράλληλα να ταιριάζει στην καθημερινή ζωή και στο δρόμο.

Για μια streetwear εμφάνιση, δοκιμάστε μια πιο στενή denim φόρμα, με μια μάλλινη ζακέτα περασμένη από πάνω και ένα ζευγάρι μποτάκια με κορδόνια. Συμπληρώστε το με ένα απλό χειμερινό καπέλο και θα δείχνετε έτοιμη για περιοδικό. Αφήστε τις τιράντες και το σαλιάρι κάτω και συνδυάστε τη φόρμα με ένα casual βαμβακερό t-shirt και Vans sneakers για ένα outfit του Σαββατοκύριακου. Το ομοιόμορφο streetwear είναι ένα απλό πουκάμισο, μια denim φόρμα σε οποιοδήποτε χρώμα και ένα ζευγάρι αθλητικά αθλητικά παπούτσια, καθιστώντας το ιδανικό για να χαλαρώσετε.

5 – La Salopette de Ville 

Urban Dungarees

Ομοιάζει με τις dungarees του streetwear, το urban look είναι casual, αλλά έχει αποκτήσει λίγο πιο μοντέρνα όψη.
Σκεφτείτε ότι η Coachella συναντά τα καταστήματα thrift στην πασαρέλα, με casual κομμάτια που φοριούνται με έναν πιο μοντέρνο τρόπο.

Βγείτε από την πεπατημένη με μια στενότερη, ελαφρώς απογυμνωμένη και κοντυμένη φόρμα μέχρι τον αστράγαλο. Συνδυάστε το με ένα ριγέ μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια Converse για να παραμείνετε urban. Αν είστε ένας μοναδικός ντυμένος που σας αρέσει να τραβάτε λίγο την προσοχή στα γούστα σας στη μόδα, επιλέξτε ένα φανταχτερό πουλόβερ, συνδυασμένο με μια χαλαρή φόρμα και ένα λουράκι ανοιχτό. Και πάλι, τα αθλητικά παπούτσια Converse είναι το απόλυτο αστικό παπούτσι, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε λάθος συνδυάζοντάς τα με την φόρμα σας.

Μια αστική παντελόνα δείχνει ακόμα καλύτερα αν το denim είναι μοναδικό, με κατεστραμμένη εμφάνιση ή ίσως με ποικίλο σχέδιο. Συνδυάστε το dungarees με ένα απλό τζιν, ένα απλό βαμβακερό πουκάμισο και πραγματικά δροσερά αλλά αθλητικά αθλητικά παπούτσια. Οι παντελόνες, ακόμη και αν έχουν αστική εμφάνιση, μπορούν να συμπληρωθούν με ένα ελαφρώς πιο φανταχτερό ζευγάρι παπούτσια, όπως μπότες με κορδόνια, αλλά σε γενικές γραμμές, τα αθλητικά παπούτσια ταιριάζουν καλύτερα με μια casual αστική εμφάνιση.

Τα χρώματα μιας αστικής ολόσωμης φόρμας πρέπει να είναι απλά και ουδέτερα: μαύρο, λευκό, πράσινο της ελιάς και ένα κανονικό μπλε τζιν. Ένα αστικό λουκ είναι διακριτικό και όχι πολύ φανταχτερό, αλλά εξακολουθεί να είναι κομψό και ταιριαστό. Είναι casual, αλλά δεν δίνει την εντύπωση ότι ο χρήστης προσπαθεί πολύ να φανεί μοντέρνος.

Αν φοράτε αξεσουάρ, κρατήστε τα απλά: ένα καπέλο του μπέιζμπολ ή ένα ζεστό χειμωνιάτικο καπέλο, αλλά όχι κοσμήματα ή φανταχτερά κομμάτια.

5 – La Salopette Vintage 

Dungarees Style Year 1990

Βρήκατε ένα ζευγάρι παντελόνια στο κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και δεν ξέρετε πώς να τα αναδείξετε; Σκεφτείτε ξανά, όσο πιο μοναδικό τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τρελά μοτίβα ή χρώματα ουράνιου τόξου, απλώς σιλουέτες που δεν θα βλέπατε συνήθως ή ρούχα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας που τραβούν το βλέμμα.
Οι φόρμες με μοτίβο είναι σούπερ βίντατζ, όπως οι ρίγες σε λινό ύφασμα- κάντε τις ακόμα πιο vintage με φαρδιά πόδια ή αγκύλες.

Ούτε οι φόρμες σας χρειάζεται να είναι vintage για να πετύχετε αυτό το look. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα νοσταλγικό 90s-inspired hoodie με ένα lightly washed denim dungarees και αθλητικά παπούτσια Converse. Τι θα λέγατε να επιστρέψετε στα βασικά; Μια vintage εμφάνιση θα μπορούσε να εμπνευστεί από το αρχικό αγροτικό στυλ για το οποίο σχεδιάστηκαν οι φόρμες. Συνδυάστε τη denim φόρμα με καφέ μπότες και ένα απλό βαμβακερό μπλουζάκι- ένα καπέλο για να μην βλέπει ο ήλιος τα μάτια σας είναι επίσης μια ιδέα.

Vintage Dungarees

Τοvintage look δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με το έτος ή τον τύπο προσωπικότητας. Ένας skater της δεκαετίας του ’90 θα μπορούσε οπωσδήποτε να φορέσει φόρμα, αλλά σε ένα πιο σκούρο, φωτεινό χρώμα, όπως το μαύρο. Συνδυάστε το με ένα t-shirt με λογότυπο και παπούτσια skater σε έντονα χρώματα. Τα μπλουζάκια συναυλιών και συγκροτημάτων είναι πάντα ένα vintage staple, και χάρη στις φόρμες, συνήθως από τζιν, μπορούν εύκολα να συνδυαστούν. Δοκιμάστε ένα ζευγάρι casual παπούτσια skater για αξεσουάρ.

Αν ο
στόχος σας είναι πραγματικά να τραβήξετε την προσοχή, σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα και επιλέξτε μια φωτεινή χρωματιστή φόρμα σε διαφορετικό ύφασμα. Αν επιλέξετε ένα έντονο χρώμα όπως το κίτρινο, θα πρέπει να το συνδυάσετε με πιο σκούρα, πιο ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο και το μπλε.

Κίτρινο παντελόνι

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X