Φορώντας το 80’s Dungarees!

Η εποχή της δεκαετίας του Ογδόντα ήταν εμβληματική όσον αφορά τη μόδα και το στυλ. Τα χρώματα νέον, τα φαρδιά πουκάμισα, τα ξεθωριασμένα τζιν, οι κορδέλες και το έντονο μακιγιάζ περιγράφουν τον τόνο της δεκαετίας του ’80. Μόνο η ίδια η λέξη “80’s” ακούγεται νοσταλγική. Ακόμα και σήμερα, πολλοί άνθρωποι φορούν ενδύματα της δεκαετίας του 80 ως μια νέα δήλωση μόδας. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να φορέσουμε 80’s φόρμες μαζί!

1 – Εξέλιξη της μόδας των 80’s

Η βιομηχανία μόδας των 80’s γνώρισε ένα τρενάκι του τρόμου με αλλαγές στο στυλ. Από τα φόρεμα μέχρι τα κόσμημα και τα παπούτσια, πολλά στυλ συνδέθηκαν με τη δεκαετία του ’80. Από τα φαρδιά πουκάμισα μέχρι τα τζιν, τις μακριές φαρδιές φούστες μέχρι τις μίνι φούστες και τα faux σακάκια, η δεκαετία του ’80 ήταν πλήρης ποικιλία και επιλογές.
Πέρα από τα ρούχα, πολλά αξεσουάρ ήταν επίσης μέρος του στυλ. Λαμπερές ζώνες μέσης, βραχιόλια και σκουλαρίκια με κρίκους ήταν απαραίτητα. Τα
μαργαριταρένια κολιέ, τα καρφιά στα αυτιά και τα βραχιόλια ήταν η προτεραιότητα των πρώτων κυριών και των λιγότερο εύπορων γυναικών.

2 – Η εμφάνιση της φόρμας!

Η φόρμα είναι ένα κομψό ρούχο που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις ανάγκες ένδυσης. Μπορείτε να συνδυάσετε τις παντελόνες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στη
δεκαετία του 1980, οι φόρμες κέρδισαν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των αστέρων της ποπ, της πριγκίπισσας Νταϊάνα ή ακόμα και κωμικών όπως ο Coluche.

(Δείτε επίσης – Coluche and the Salopette)

Ανδρική τζιν παντελόνα

Μια πραγματική ενδυματολογική καινοτομία!

Οι σαλοπέτες διαφέρουν από τις φούστες και τα τζιν και γι’ αυτό κατέχουν μια μοναδική θέση στον κόσμο της μόδας. Ένα ντύσιμο που θα μπορούσε να συνδυάσει μια σαλιάρα εργασίας και ένα παντελόνι κατασκευής; Ήταν πραγματικά κάτι νέο και πρακτικό ταυτόχρονα. Η έκρηξη των βαμβακερών denim υφασμάτων βοηθάει στην εξάπλωση των dungarees και τα καθιστά ένα καλαίσθητο κομμάτι ενός dressing room.

Dungarees, μια οικολογική λύση;

Τα παντελόνια είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό ύφασμα, γι’ αυτό και διαρκούν πολύ καιρό. Ακόμη και πολλά πλυσίματα δεν κάνουν το ύφασμα τους τραχύ και ξεθωριασμένο. Λόγω της ανθεκτικότητας του υφάσματος, οι επαγγελματίες επιλέγουν τις φόρμες ως workwear. Οι πρώτοι άνθρωποι που φόρεσαν φόρμες ήταν ναυτικοί, στη συνέχεια ζωγράφοι ή ακόμα και τεχνίτες, μάστορες… Αργότερα, οι φόρμες έγιναν το έμβλημα της εργατικής τάξης όπως υδραυλικοί, μηχανικοί, καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι.

Τελικά, η φόρμα έχει καθιερωθεί ως απαραίτητο ρούχο μόδας που ενώνει τις ιστορικά φορτισμένες εργασιακές αξίες με την πραγματική πρακτικότητα του ίδιου του ενδύματος. Τα ευγενή υφάσματα, όπως το βαμβακερό τζιν ή το τζιν, εξασφάλιζαν την ασφάλεια των εργαζομένων, αποφεύγοντας έτσι τα ατυχήματα. Οι
τεχνίτες και οι ράφτες έπρεπε να προσαρμοστούν και να προσφέρουν επιλεγμένες φόρμες με υποδειγματική ποιότητα και μακροζωία!

(Δείτε επίσης – Η Αληθινή Ιστορία της Παντελόνας)

Παντελόνα, ένα All in 1!

Με βάση την αρχή του κοστούμι “Όλα σε 1”, το παντελόνι σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες μικρές οικονομίες. Προσοχή όμως στα γευστικά λάθη! Ακολουθεί μια λίστα με τα ρούχα που μπορείτε να φορέσετε με το dungarees και να είστε σίγουροι ότι δεν κάνετε λάθος:

– Κοντές μπλούζες
– Ζιβάγκο
– Φούτερ
– Πιέτες
– Φλατ παπούτσια
– Σανδάλια 

Όλοι μπορούν να το φορέσουν !

Τα παντελόνια είναι για τους χαλαρούς. Μπορείτε να τα φορέσετε ως casual φορέματα καθώς και ως επίσημα φορέματα. Σε ένα casual (αλλά και πιο τεχνικό) στυλ, η φόρμα streetwear overall! Για ένα πρωτότυπο, μοντέρνο και αιχμηρό αποτέλεσμα

3 – Το 80’s Dungarees!”

Πριν από 40 χρόνια, υπήρχαν δύο απλοί τρόποι για να φορέσεις το dungarees.

– Παντελόνια με φωσφορίζοντα και ζωηρά πουκάμισα.
– Παντελόνια με ανοιχτόχρωμα πουλόβερ και φούτερ.
Οι άνθρωποι επέλεξαν τους χρωματικούς συνδυασμούς σύμφωνα με την προσωπικότητά τους. Εκτός από τις φόρμες, τα αξεσουάρ αποτελούσαν βασικό μέρος μιας ολοκληρωμένης εμφάνισης.
Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το στυλ των φόρμες κοιτάζοντας την γκαρνταρόμπα διάσημων καλλιτεχνών της εποχής. Η Whitney Houston, διάσημη τραγουδίστρια της δεκαετίας του 1980, διατήρησε το στυλ της απλό, αλλά το στόλισε με μια αγκαλιά. Η
Madonna, ντίβα της μόδας, και η τραγουδίστρια είχαν επίσης επανειλημμένα εμφανιστεί με φόρμες στη δεκαετία του 1980 με λαμπερές εμφανίσεις.

Ρετρό φόρμα

4 – Το Vintage Dungarees (σήμερα…)

Η μόδα πάντα επαναλαμβάνεται μετά από μία ή δύο δεκαετίες. Οι παλιές τάσεις είναι νοσταλγικές- οι άνθρωποι αισθάνονται συνδεδεμένοι με αυτές. Στη δεκαετία του 1980, οι φόρμες ήταν τόσο δημοφιλείς όσο και τα άλλα φορέματα. Σήμερα, οι παντελόνες εξακολουθούν να αποτελούν ένα διάσημο dress code στο δρόμο. Οι παντελόνες είναι και πάλι ένα hit για fashionistas.  Ακολουθούν μερικά από τα στιλ της δεκαετίας του ’80 που εξακολουθούν να είναι επίκαιρα σήμερα και μπορείτε να τα υιοθετήσετε με αυτοπεποίθηση.

Παστέλ αποχρώσεις:

Ελαφριά denim dungarees σε παστέλ αποχρώσεις ήταν στην κορυφή της μόδας τη δεκαετία του ’80. Η παγκοσμίου φήμης πριγκίπισσα Νταϊάνα εντοπίστηκε δύο φορές με γαλάζια φόρμα και πουκάμισο παστέλ χρώματος. Σε μια επίσκεψη σε έναν αγώνα πόλο στην Αμερική, φόρεσε κίτρινη φόρμα με ένα παστέλ φλοράλ πουκάμισο. Τι διαφορετικά και ζεστά χρώματα επέλεξε! Άλλες φορές την εντόπισαν με ανοιχτή μπλε φόρμα και ροζ μπλουζάκια.

Η “φαρδιά” φόρμα:

Το στυλ της φαρδιάς φόρμας ήταν το στίγμα της δεκαετίας του ’80. Μια φαρδιά, φαρδιά salopette με ένα φούτερ ή ένα χοντρό, φαρδύ πουλόβερ είναι τόσο άνετη που θα ερωτευτείτε αυτόν τον συνδυασμό. Μην
ξεχάσετε να διπλώσετε την παντελόνα σας στο πλάι του ποδιού για να δώσετε το τέλειο 80s look, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και φουρκέτες ανάλογα με το κόψιμο της παντελόνας.

“Faded Denim” Dungarees:

Η
“ξεθωριασμένη
“ denim παντελόνα είναι ένα στυλ από μόνη της. Αν είναι σκισμένα ή σχισμένα, είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό και καθόλου προσβλητικό, το αντίθετο μάλιστα! Μην ξεχνάτε ότι αυτό το στιλ της 80s πλυμένης φόρμας είναι ποτέ δεν βγαίνει από τη μόδαΤην αγαπάμε ακόμα και το 2021.

Η φόρμα με ένα φθορίζον πουκάμισο:

Έχετε δει την 3η σεζόν του Stranger Things στο Netflix; Το καλύτερο θα ήταν αν σας γοήτευαν τα neon graphic t-shirts της Eleven. Μπορείτε να φορέσετε νεονόχρωμα μπλουζάκια με ρετρό μοντέλα όχι μόνο για να δείχνετε μοντέρνοι αλλά και για να νιώσετε την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’80. Προσθέτοντας όγκο και ελαφρές μπούκλες στα μαλλιά σας, θα πετύχετε ένα look σαν μοντέλο των 80s με φόρμα.

Women's 80's Dungarees

Ελαφρές αποχρώσεις με dungarees:

Εκτός από τα neon πουκάμισα, υπάρχει και ένα άλλο ακραίο φαινόμενο, δηλαδή τα πουκάμισα και πουλόβερ σε ανοιχτές αποχρώσεις. Τα ανοιχτόχρωμα γκρι φαρδιά φούτερ με φόρμες είναι πάντα δημοφιλή και εύκολα συνδυάσιμα. Στην πραγματικότητα,
αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φορέσετε φόρμες το
2021. Συνδυάστε ένα καμηλό πουλόβερ με μια μαύρη φόρμα για ένα bohemian chic στυλ!

Ολόσωμη φόρμα με ριγέ μπλούζα:

Οι ριγέ μπλούζες μπορούν ποτέ να μην βγουν από τη μόδα ή να γίνουν old school. Οι ριγέ λωρίδες δεν ήταν ποτέ τόσο μοντέρνες και δροσερές όσο σήμερα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών στα μπριζόλες με ρίγες. Αν όμως θέλετε να ανακτήσετε την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’80, τα δυναμικά ριγέ πουκάμισα σε ανοιχτά χρώματα είναι ιδανικά για εσάς.

Αξεσουάρ με φόρμα:

Η καλύτερη εποχή για να μάθετε για τα αξεσουάρ είναι η δεκαετία του ’80. Αλλά στη δεκαετία του ’80, η εμφάνιση των κοριτσιών ήταν ελλιπής χωρίς τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Τα παπούτσια:

Πολλές μάρκες παπουτσιών είχαν την ακμή τους και την πρώιμη δημοτικότητά τους στη δεκαετία του ’80. Ορισμένα από αυτά τα στυλ υποδημάτων ταιριάζουν απόλυτα με τις φόρμες.
– Adidas campus
– Doc Martins
Τα αγαπημένα των γυναικών ήταν τα μοκασίνια, τα λευκά sneakers, τα jelly flats, οι πρωτογενείς γόβες και τα λευκά joggers. Τα αθλητικά παπούτσια ήταν η πρώτη επιλογή των νέων, ακόμη και σε αυτή τη δεκαετία.

Headbands:

Τα headbands ήταν ένα must-have casual στυλ της δεκαετίας του ’80. Τα κλιπ μπανάνας ήταν πολύ δημοφιλή στα κορίτσια. Οι κορδέλες κεφαλής με μεγάλους φιόγκους ήταν επίσης πολύ όμορφες τότε. Πέρα από αυτό, τα scrunchies ήταν εύκολο να φορεθούν από τις φοιτήτριες. Πάντα με πολλά χρώματα και μοτίβα, αντανακλώντας μια εποχή που ακτινοβολούσε καλή διάθεση και χορευτική μουσική!

Γυαλιά ηλίου:

Χωρίς γυαλιά ηλίου, η εμφάνισή σας δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη. Μόλις φορέσετε τα γυαλιά ηλίου σας, το avatar σας μετατρέπεται σε μοντέλο. Τα γυαλιά ηλίου της δεκαετίας του ’80 είχαν funky σκελετούς ή μεταλλικούς σκελετούς με μεγάλους φακούς.

Η ζώνη μέσης :

Αν και δεν ήταν απαραίτητη με τις φόρμες, η ζώνη μέσης ήταν σύγχρονη και μοντέρνα και τόνιζε τις λεπτές μέσες των κυριών εκείνης της εποχής. Με τις λινές φόρμες (για παράδειγμα), η φαρδιά ζώνη μέσης είναι ένα αξεσουάρ που θα αναδείξει εσάς και τις λινές φόρμες της ημέρας! 

Κοσμήματα:

Τα φουντωτά, ρετρό και μεγάλα σκουλαρίκια ορίζουν τη μόδα της δεκαετίας του ’80 στα καλύτερά της. Οι χάντρες κολιέ και τα χρυσά κολιέ με πολλές αλυσίδες ήταν επίσης στη μόδα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το χέρι της Μαντόνα γεμάτο μαύρα βραχιόλια από καουτσούκ με φόρμα;
Μπορείτε να φορέσετε αυτού του είδους τα κοσμήματα και σήμερα. Όπως και στον 21ο αιώνα, οι άνθρωποι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μια συγκεκριμένη μόδα. Ακόμα κι αν απλά φορέσεις φόρμα ολοκληρώνει την εμφάνισή σου, μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε από αυτά τα αξεσουάρ.

Παντελόνι με πουλόβερ

Συμπεράσματα:

Σήμερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο στυλ. Ο καθένας ακολουθεί τον τρόπο που του αρέσει. Αλλά η δεκαετία του ’80 είχε τη γοητεία και τη νοσταλγία της. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιριών και της σιωπής του φθινοπώρου, η καρδιά τείνει να φορέσει άνετα ρετρό φορέματα. Η παντελόνα είναι ένα στυλ ρούχων που δεν παλιώνει ποτέ. Είναι πάντα στη μόδα. Μπορείτε να πετύχετε ένα 80s look με παντελόνια, αν θέλετε να είστε λίγο διαφορετικές από τις υπόλοιπες. Οξύπλευρη φόρμα, φαρδιά πόδια, ένα πουκάμισο σε έντονο χρώμα, απλά παπούτσια και μια κορδέλα στο κεφάλι είναι το μόνο που θα σας ταξιδέψει πίσω στη δεκαετία του ’80.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X