Φοράτε ανδρικές φόρμες το 2023;

Όπως κάθε τι ρετρό, ένα ταξίδι στον κόσμο των ανδρικών παντελονιών είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να νοσταλγήσετε. Και δεδομένου ότι αυτή η τάση έχει καταφέρει να επανέλθει επανειλημμένα με την πάροδο των ετών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι φόρμες – γνωστές και ως strap overalls ή απλά ανδρικές φόρμες – ήρθαν για να μείνουν.

Ίσως μάλιστα να έχετε ένα από αυτά σε μια απόμερη γωνιά της ντουλάπας σας – ίσως κάτι που φύλαγε η μητέρα σας από τα παιδικά σας χρόνια ή απομεινάρια από τις ντουλάπες της δεκαετίας του 1990.

Λειτουργικό, ανθεκτικό και πάντα στη μόδα, ένα καλό ανδρικό παντελόνι είναι απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας.
Αλλά πόσα γνωρίζετε για την ιστορία του; Γι’ αυτό, θα ανατρέξουμε γρήγορα στην ιστορία της μόδας για να δείξουμε πώς εξελίχθηκε η ταπεινή φόρμα με την πάροδο του χρόνου.

1 – Η προέλευση της φόρμας

Με απλά λόγια, η ανδρική φόρμα είναι ένας τύπος προστατευτικού ρουχισμού που φορούν οι εργάτες. Οι φόρμες γεννήθηκαν τον 17ο αιώνα στην Ινδία, σε ένα χωριό που ονομαζόταν “Dungri” (μερικές φορές γράφεται “Dongri”). Το calico Ινδικό, χοντρό, χοντρό ύφασμα, που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ανθεκτικών αλλά φθηνών ρούχων εργασίας, έφερε το ίδιο όνομα.

Στην αληθινή βρετανική παράδοση, όταν οι Άγγλοι αγόρασαν αυτό το σκληρό ύφασμα για να φτιάξουν τα δικά τους παντελόνια για τους εργάτες, υιοθέτησαν το όνομα με μια βρετανική παραλλαγή, ονομάζοντας το ύφασμα “dungaree”.

Το 1853, το ύφασμα dungaree χρησιμοποιήθηκε από τον Levi Strauss και τον συνέταιρό του Jacob Davis για να σχεδιάσουν ένα χρήσιμο ένδυμα για εργάτες και τεχνίτες, τα θρυλικά παντελόνια με σαλιάρες που ονομάζονταν “dungarees”. Σχεδιασμένες για να είναι ανθεκτικές και πρακτικές φόρμες εργασίας, αυτές οι φόρμες ήταν εξοπλισμένες με αγκράφες, κουμπότρυπες και σαλιάρα που επέτρεπαν τη μεταφορά εργαλείων κρατώντας τα χέρια ελεύθερα, εξαλείφοντας την ανάγκη για ογκώδεις ζώνες.

Οι ανδρικές φόρμες έγιναν τόσο δημοφιλείς, ώστε τελικά έγιναν το βασικό ένδυμα εργασίας σε όλη την Αμερική. Για να αποφευχθεί η σύγχυση, οι φόρμες αυτές ήταν κωδικοποιημένες κατά χρώμα και επάγγελμα. Οι φόρμες των σιδηροδρομικών ήταν σε καστανέρυθρη ρίγα και οι φόρμες των βαφέων σε λευκό, ενώ οι φόρμες όλων των άλλων εργατών ήταν κομμένες σε αποχρώσεις του μπλε.

Stripe Jean Dungarees Men's

Οι παντελόνες έγιναν μέρος της επικρατούσας μόδας όταν ακόμη και οι μεγάλοι του Χόλιγουντ Judy Garland, John Wayne και Clint Eastwood άρχισαν να τις φορούν περιστασιακά. Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Ακολουθεί μια μίνι ιστορία του dungarees όπως το γνωρίζουμε σήμερα:

17ος αιώνας: Το dungarees ξεκίνησε από την Ινδία τον 17ο αιώνα σε ένα ινδικό χωριό που ονομαζόταν “Dungri”.

1853: το ύφασμα dungaree χρησιμοποιήθηκε από τον Levi Strauss και τον συνέταιρό του Jacob Davis για να φτιάξουν τον πρώτο συνδυασμό σαλιάρας και παντελονιού που ονομάστηκε “dungarees”.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τη δεκαετία του 1970: Άνδρες και γυναίκες φορούν φουσκωμένες φόρμες στο αποκορύφωμα του κινήματος flower power της γενιάς των χίπις.

1980s: Το πανκ, τα μεγάλα shoulder pads και τα oversized blazers, τα έντονα χρώματα και οι σιλουέτες διαμόρφωσαν τη μόδα της δεκαετίας του 1980. Θεωρείται μία από τις πιο εκλεκτικές δεκαετίες στη μόδα, η δεκαετία του 1980 είδε διάσημα συγκροτήματα όπως οι Bananarama, οι Go-Gos και οι New Kids on the Block να φορούν φόρμες. Ακόμη και η αείμνηστη Πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε φόρμες με το παστέλ λουκ της δεκαετίας του 1980.

Δεκαετία του 1990: Η δεκαετία του 1990 – που συνήθως συνδέεται με την ακμή της μόδας του χιπ-χοπ – προφανώς λάτρευε τις φόρμες. Χρειάζεστε αποδείξεις; Όλοι – από τους Whitney Houston, Sir Elton John, Tupac Shakur, TLC και NSYNC μέχρι την Katie Holmes ως Joey Potter στο Dawson’s Creek, τον Will Smith ως Fresh Prince of Bel-Air και Jennifer Aniston ως Rachel στην παγκοσμίως γνωστή κωμική τηλεοπτική σειρά “Friends” – φορούν τζιν φόρμες.

Αρχές της δεκαετίας του 2000 : Τα Dungarees επέστρεψαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και φορέθηκαν μεταξύ άλλων από τους Destiny’s Child και τον διάσημο Αμερικανό ράπερ Eminem.

Σήμερα: τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες celebrities φαίνεται να έχουν πέσει σε αυτή την αειθαλή τάση της μόδας – και πάλι! Πράγματι, οι
Αμερικανοί καλλιτέχνες του χιπ-χοπ A$AP Rocky και Chance the Rapper έχουν εντοπιστεί να φορούν ανδρικές παντελόνες σε διάφορες περιστάσεις.

Εάν, λοιπόν, αισθανθήκατε πρόσφατα την ανάγκη να φορέσετε ανδρικές τζιν παντελόνες, παντελόνες σε στενή γραμμή ή παντελόνια, ήρθε η ώρα να μπείτε στο τρένο των παντελονιών.

Αστέρες με παντελόνι

2 – Πώς να φορέσετε το παντελόνι για άντρες;

Οι άνθρωποι αγαπούν τις φόρμες επειδή είναι λειτουργικές, ευέλικτες και πάντα μοντέρνες.

Μπορείτε να
φορέσετε τις φόρμες σας με διάφορους τρόπους.

2.1 – Τα δύο λουριά κρέμονται

Ακολουθήστε το παράδειγμα των αγαπημένων σας σταρ, συνδυάζοντας ένα πουκάμισο με λαιμόκοψη και μια ναυτικό μπλε φόρμα και μαύρα δερμάτινα παπούτσια. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα all denim look, φορώντας ένα μπλε τζιν πουκάμισο κάτω από τη φόρμα σου και ολοκληρώνοντας με καφέ δερμάτινα oxfords.

2.
2 – One Strap Locked

Σχετιζόμενο με ένα από τα looks του Will Smith, το one strap look συνώνυμο του casual, όπου μπορείς να παίξεις με το λουράκι για ένα μοντέρνο στυλ που συμβαδίζει με την εποχή, μπορείς να φορέσεις το αγαπημένο σου κόκκινο πουκάμισο με λαιμόκοψη και slim-fit dungarees με κόκκινα δερμάτινα low top αθλητικά παπούτσια. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ένα αβίαστο casual look, φορώντας την παντελόνα σου με ένα μαύρο μπλουζάκι με λαιμόκοψη και ασορτί μαύρα σουέντ σανδάλια.

2.3 – Αποσυνδεδεμένη σαλιάρα

Τίποτα δεν είναι πιο casual από ένα εντελώς αδόμητο ζευγάρι μπλε ή μαύρες φόρμες, συνδυασμένο με ένα απλό λευκό μπλουζάκι και ένα γαλάζιο τζιν σακάκι, και ντέρμπι ή αθλητικά παπούτσια.

Αν σας αρέσουν τα πρωτότυπα και πολύχρωμα κομμάτια ή τα φλοράλ πουκάμισα, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε, γιατί όλα είναι δυνατά, αρκεί να έχετε μαζί σας το mojo σας.
 

Πώς να φορέσετε την ανδρική παντελόνα

3 – Πότε να φορέσετε την ανδρική παντελόνα;

Αν και οι φόρμες είναι αρκετά ευέλικτες ώστε να φοριούνται όλες τις εποχές, υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες η χρήση τους είναι απαραίτητη :

Φεστιβαλική/καλοκαιρινή περίοδος: ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι και την περίοδο των φεστιβάλ φορώντας άνετες κοντές τζιν φόρμες, πολύχρωμες vintage φόρμες ή εμπριμέ τζιν φόρμες. Συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας μονόχρωμο ή λευκό μπλουζάκι, ένα εμπριμέ πουκάμισο με κουμπιά, μια βασική ζακέτα ή με ένα φούτερ με κουκούλα.

.

Χειμώνας: Μείνετε άνετοι αλλά και μοντέρνοι με το slim fit ή το άνετο μπλε ή μαύρο τζιν παντελόνι σας, συνδυασμένο με το αγαπημένο σας φούτερ με κουκούλα, ένα μαύρο φούτερ ή ένα απλό λευκό πουκάμισο και ένα γκρι πανωφόρι.

Ανδρικό κοντό παντελόνι

4 – Τι να φορέσεις με το ανδρικό παντελόνι;

Το dungarees είναι ένα πρωτότυπο και πολύ μοντέρνο ένδυμα, δεν χρειάζονται πολλά για να το συνδυάσετε όμορφα. Μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με:

– Ένα λευκό μπλουζάκι, ποτέ δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα βασικό λευκό μπλουζάκι σε συνδυασμό με την ολόσωμη φόρμα σας, καθώς η εμφάνιση που θα έχετε είναι πάντα αβίαστα δροσερή.

– Ένα λευκό ή έγχρωμο φούτερ, ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αναβαθμίσετε το παντελόνι σας για μια χειμερινή μέρα έξω είναι να φορέσετε ένα ανοιχτόχρωμο φούτερ.

– Ένα καρό πουκάμισο και καπέλο, ίσως η πιο δημοφιλής τάση στη χρήση, ένα καρό πουκάμισο και ένα ασορτί καπέλο ψαράδων αποπνέουν μια αντρική αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα ατμόσφαιρα.

αξεσουάρ εμπνευσμένα από τα 90s, όπως μια αλυσίδα ή ένα υπερβολικά μεγάλο φούτερ με κουκούλα. Αν νομίζετε ότι η φόρμα σας είναι λίγο άχαρη, μπορείτε να φορέσετε καπέλα, σακίδια πλάτης, μπαντάνες ή γυαλιά ηλίου σε ασορτί χρώματα για να αναβαθμίσετε αμέσως τον παράγοντα στυλ.

– Canvas high top sneakers, casual πουκάμισα και t-shirts συνδυάζονται πάντα τέλεια με φόρμες και canvas αθλητικά παπούτσια για ένα boy-next-door look.

– Από τα Sneakers, αν προτιμάτε μια casual casual εμφάνιση με φόρμες, τα χοντρά αθλητικά παπούτσια είναι η κατάλληλη επιλογή.

Μπότες, απόλυτα ταιριαστές με την τάση της ένδυσης εργασίας και της χρήσης, οι μπότες προσθέτουν σίγουρα μια αρρενωπή πινελιά στις φόρμες.

Τι να φορέσετε με ανδρικές φόρμες

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X