Μια ιστορία για το Dungaree #1

Το 2030, είναι 8 ετών η μικρή Μιμή, ο καιρός είναι καλός στον κήπο του παππού Μισέλ και της γιαγιάς Ρόουζ. Οι γονείς της βρίσκονται σε αποστολή υγείας σε μια χώρα τόσο μακριά που η ίδια δεν θυμάται το όνομά της. Το σύμπαν της είναι αυτός ο κήπος, όχι πολύ μεγάλος, αλλά αρκετά μεγάλος για να χαθεί, ή τουλάχιστον για να παίξει το χαμένο.

Η Μίμι είναι μικρή για την ηλικία της, ξανθιά με μεγάλα μπλε μάτια, ζωηρή και γεμάτη φαντασία. Σήμερα, παίζει εξερευνήτρια στον κήπο των παππούδων της. Με την κοντή φόρμα της, είναι άνετη και τρέχει παντού! Πηδάει πάνω-κάτω, σκαρφαλώνει στον χαμηλό τοίχο του κήπου, σηκώνει μια όμορφη, ροζ, μαύρη πέτρα και επιλέγει με την ησυχία της σε ποια τσέπη θα κρύψει τον θησαυρό της. Έχει τη δυνατότητα επιλογής, τη μεγάλη μπροστινή τσέπη, τις τσέπες στα πλάγια; Αισθάνεται όμορφα μέσα στη φόρμα που επέλεξε η ίδια στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα με τη Mamie Rose. Από όλα τα ρούχα της, αυτό είναι το αγαπημένο της, αυτό το όμορφο κίτρινη φόρμα που την κάνει να μοιάζει με πεταλούδα ανάμεσα στα λουλούδια στον κήπο των παππούδων της. Η γιαγιά λέει ότι είναι denim… αλλά τι είναι το denim ? Ο παππούς λέει ότι η λέξη προέρχεται από τον κ. LEVI STRAUSS, ότι χρονολογείται από το 19th αιώνα, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα ύφασμα ” από τη Νιμ ” για να φτιάξει τα πρώτα τζάνια. Αυτός ο θρύλος έχει χαθεί λίγο με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι φόρμες “de Nîmes ” εξακολουθούν να υπάρχουν, προς τέρψη της μικρής Mimi. Και τότε την ιντριγκάρει το γεγονός ότι αυτό το ύφασμα είναι τόσο παλιό και ότι η φόρμα της είναι τόσο όμορφη και ολοκαίνουργια, με τα όμορφα μεταλλικά κουμπιά που λάμπουν στον ήλιο και την κάνουν ένα εξαιρετικά στιβαρό ρούχο, ειδικά όταν ένα ατρόμητο κοριτσάκι αποφασίζει να τρέξει με πλήρη ταχύτητα μέσα στα σοκάκια του κήπου γιατί την κυνηγούν εξωγήινοι που είναι αποφασισμένοι να την απαγάγουν και να την πάνε στον μακρινό πλανήτη τους…..Τι συναισθήματα ! Προτιμά να επιστρέψει στο σπίτι όπου ο παππούς Michel, στο μπλε φόρμα εργασίας, επισκευάζει ένα έπιπλο στην κουζίνα. Έχει όλα τα εργαλεία του στο μπάνιο, μέχρι και την ξυλουργική μεζούρα που κρέμεται από έναν περαστικό στο πλάι. Είναι
καλά μελετημένη αυτή η φόρμα, στιβαρή, πρακτική και κρατάει καλά την πλάτη του παππού, λέει η Μιμή στον εαυτό της, που κρατάει την τελευταία σκέψη για τον εαυτό της !

 Work Dungarees

Η γιαγιά Rose, με Tahia Grey Zebra Dungarees, ετοιμάζει το μεσημεριανό γεύμα. Όταν βλέπει τους δύο, συνειδητοποιεί ότι και οι τρεις τους φορούν φόρμες και είναι ενθουσιασμένη με το σύνολο.

https://salopeta.gr/robe-salopette-zebree-tahia

Γιαγιά, γιατί φοράτε και οι δύο φόρμες σαν εμένα;

Γιατί, αγαπητή μου, ο παππούς σου κι εγώ έχουμε περάσει κάθε εποχή της ζωής μας με φόρμες και αυτό το ρούχο μας ταιριάζει τόσο καλά που έχουμε σταματήσει να ντυνόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Βλέπετε, έχουμε γεράσει και αυτό το ρούχο μας ντύνει με στυλ και άνεση. Και τότε, με τη φόρμα γνώρισα τον παππού! Θέλεις να σου μιλήσω γι’ αυτό;

Η Μιμή δεν έχει αντίρρηση και βολεύεται αναπαυτικά, ευχαριστημένη από την ιδέα να ακούσει μια ωραία ιστορία.

– Βλέπετε, αρχίζει η γιαγιά Ρόουζ, δεν ήμασταν πάντα γέροι όπως είμαστε σήμερα, και πριν από 20 χρόνια, όταν αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην εξοχή, δεν ήμασταν πολύ πλούσιοι, δουλεύαμε σκληρά σε αυτό το σπίτι. Και έπρεπε να ντυθούμε ανάλογα. Εκείνη την εποχή, βρήκα ένα κατάστημα που ονομάζεται: salopeta.of, ένας πραγματικός θησαυρός !!!! Υπάρχει ακόμα ! Η φόρμα που φοράω σήμερα δεν έχει δεν έχει γεράσει ούτε μια ραφή ! Παρόλο
που έχω πάρει μερικά κιλά, εξακολουθούν να μου ταιριάζουν και να με κάνουν να νιώθω νέα !!!

…Τέλος πάντων, για να δουλέψω σε αυτό το σπίτι, είχα επιλέξει το πορτοκαλί τζιν παντελόνι με τιράντες, ειδικά για τον κήπο ή ακόμα και για τις δουλειές σας ! Και ειλικρινά, τι εμφάνιση! Ο παππούς σου δεν μπορούσε να αντισταθεί! Αυτός που του άρεσε πολύ να μένει με κλασική μπλε φόρμα εργασίας, και ανάλογα με το είδος της εργασίας που έπρεπε να κάνει , με τα εργαλεία που έπρεπε να έχει στη διάθεσή του, ντυνόταν με μπλε φόρμα εργασίας με μεγάλες τσέπες , αυτή που φοράει σήμερα, βλέπετε ; 

Orange Brace Dungarees

Και μετά, όταν τελείωνε η μέρα της δουλειάς, μετά από ένα καλό ντους, μου άρεσε να &nbsp,πάντα να αλλάζετε σε μια vintage γυναικεία φλοράλ φόρμα για παράδειγμα ή την Vintage Ample Linen Rust Overalls, που είναι η αγαπημένη μου ! Αυτά είναι τα τρέχοντα μοντέλα στο κατάστημα, αλλά εκείνη την εποχή, κράτησα αυτό το στυλ, αριστοκρατικό και χαλαρό, μου ταίριαζε πολύ.

Ας πάμε πάλι πίσω στο χρόνο, μικρή μου Μιμή, είμαι τριάντα χρονών, είναι Κυριακή, ο καιρός είναι ωραίος όπως σήμερα, και επιλέγω να φορέσω τι νομίζεις; Διστάζω ανάμεσα στην Τsukii light Jean παντελόνι και την Sapporo πράσινο παντελόνι. Αυτά τα δύο μοντέλα είναι λίγο φαρδιά και τόσο το καλύτερο  για μεγάλες βόλτες ή ψώνια στην πόλη. Είναι και τα δύο τυπωμένα και θα δείχνουν υπέροχα με ένα απλό t-shirt. Επιλέγω την πράσινη φόρμα και πάω με τα ασορτί αθλητικά μου παπούτσια.  Και εκεί, τα μάτια μου τραβούν έναν όμορφο κύριο, επίσης με φόρμα, και ενός μοντέλου που αναγνώρισα αμέσως : την φόρμα Jean air Korea !

Προφανώς, είχαμε τις ίδιες αναφορές στα ρούχα και θα το πιστέψετε; Ο παππούς σας αναγνώρισε επίσης τη φόρμα που φορούσα και έτσι αρχίσαμε να μιλάμε και να γνωριζόμαστε! Είδαμε ξανά ο ένας τον άλλον, βγήκαμε μαζί σε εστιατόρια ;  Άσπρη φόρμα Pagne για μένα και Μαύρη κλασική φόρμα σε Turbo Jeans για εκείνον. Πηγαίναμε σε συναυλίες, και πάλι πάντα με φόρμες προσαρμοσμένες στην εκδήλωση, συχνά φορούσα φόρμες εμπνευσμένες από το σαρούλ, όπως το Relax Women’s Overalls Dress ή σε ένα άλλο στυλ, the Vintage Sukre Damier Dungarees και αγάπησε για την περίσταση, τις μοντέρνες παντελόνες στυλ όπως η Bellici Men’s Black Jean Dungarees ή η Calgary Trendy Jean Dungarees ! Τι όμορφος άντρας ! Και δεν έμεινα απ’ έξω, με κοίταζαν πολύ ! Το πιο μοντέρνο ζευγάρι της εποχής, ήμασταν εμείς, εμπνεύσαμε περισσότερους από έναν και περισσότερους από έναν. Οι φίλοι μας συχνά έμπαιναν στην τάση Salopette και όλα αυτά τα χρόνια βρήκαμε αυτό το ρούχο με πολλαπλές τάσεις, συνεχώς ανανεούμενα χρώματα και υλικά προσαρμοσμένα σε όλες τις συνθήκες ζωής!

Εκεί που πάμε διακοπές, είτε αυτές είναι αθλητικές είτε χαλαρωτικές, υπήρχαν πάντα στις αποσκευές μας, ένα ή δύο κοντά  Salopette Short Blanche Spirit Homme για παράδειγμα και Cerulean Blue Dungarees για μένα, μακριά παντελόνια και τα υπόλοιπα ήταν δευτερεύοντα. Αυτή η πανταχού παρούσα στολή μάς εξασφάλιζε υπέροχες διαμονές κάθε φορά, όπου κι αν πηγαίναμε. Προσαρμοσμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε όλα τα ανάγλυφα της γης, κατασκηνώσαμε, πεζοπορήσαμε, τεμπελιάσαμε, επισκεφτήκαμε… με φόρμες !!!

https://salopeta.gr/salopette-short-bleu-cerulean

Σε νεότερη ηλικία, όταν σπούδαζα,  μου άρεσαν επίσης οι vintage φόρμες που προσέφερε αυτό το διάσημο ηλεκτρονικό κατάστημα, θυμάμαι την Vintage Boho Style Dungarees, σε μαύρο χρώμα, ένα θαύμα ! Το φορούσα για πολύ καιρό και σε όλες τις περιστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας φοιτητής: μαθήματα, βεράντα με τις φίλες του, window shopping ! Τα έζησε όλα μαζί μου !!!!

Όλα αυτά για να σου πω, μικρή μου Μίμη, ότι η ζωή με τις φόρμες είναι μια πραγματική ευτυχία και ότι όπου κι αν βρίσκεσαι, θα βρεις τις φόρμες των ονείρων σου, των αναγκών και των επιθυμιών σου !!! Ζήσε τη ζωή σου και οι φόρμες θα τη ζήσουν και αυτές καλά !

Στο τέλος αυτής της ιστορίας, η μικρή Mimi εντυπωσιάστηκε πολύ, όλες αυτές οι φόρμες σε μια ολόκληρη  ζωή, ήταν αρκετά μαγική ούτως ή άλλως ! Και η γιαγιά και ο παππούς δεν έμοιαζαν τόσο γέροι, αλλά έχουν περάσει πολλά μέσα στις φόρμες τους! Σκεπτόμενη, η Μιμή είπε στον εαυτό της ότι ήταν ένα μαγικό ρούχο που έκανε όλα τα όνειρα πραγματικότητα και την προστάτευε από όλα τα κακά πράγματα που της συνέβαιναν! Περήφανη που κατάλαβε το μυστικό της ευτυχίας της γιαγιάς και του παππού, ήταν σίγουρη ότι θα είχε μια χρυσή φόρμα, αιώνια και προστατευτική, που θα της επέτρεπε να μεγαλώσει με τα πόδια στο έδαφος και το κεφάλι της στα σύννεφα, είχε βρει τη Fairy Dungarees !

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X