Έχει αξία ένα vintage ρούχο;

Είναι γεμάτη η ντουλάπα σας; Έχετε κρασί ρούχα που δεν χρειάζεστε πλέον; Η online πώληση ρούχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο και να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν τα παλιά ρούχα σας έχουν αξία.

1 – Προσδιορίστε αν τα ρούχα σας είναι vintage

Αυθεντικά ρούχα από τη δεκαετία του 1960 ή νωρίτερα μπορεί να είναι πιο πολύτιμα από ρούχα μεταγενέστερων δεκαετιών, ανάλογα με την ποιότητά τους και το αν οι σύγχρονοι καταναλωτές θέλουν να φορέσουν αυτό το στυλ ή όχι, και ναι, πρέπει κανείς να κάνει ανάλογα με τη ζήτηση. Εκτός από τα ρούχα της δεκαετίας του 1960 και νωρίτερα, τα εμπορικά ρούχα από οποιαδήποτε εποχή μπορεί να είναι πολύτιμα για τους συλλέκτες. Αν αγοράσατε το ρούχο μόνοι σας και γνωρίζετε πότε κατασκευάστηκε, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε αν θεωρείται vintage ή όχι. Από την
άλλη πλευρά, για τα ρούχα που μπήκαν στην ντουλάπα σας αργότερα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια πρόσθετη εξέταση για να προσδιορίσετε την ηλικία πριν μπορέσετε να πάρετε μια εκτίμηση του ρούχου.

1960s Clothing

1.1 – Η κατασκευή 

Τα αυθεντικά ενδύματα πριν από τη δεκαετία του 1960 περιλαμβάνουν συχνά μεταλλικά φερμουάρ, πλευρικά φερμουάρ, διαγώνια ταινία στο στρίφωμα και ροζ ραφές. Αν ένα ρούχο έχει αόρατα φερμουάρ, είναι πιθανότατα μια πιο πρόσφατη αναπαραγωγή.

1.2 – Η υφή

Συχνά υπάρχει μια διαφορά στην υφή μεταξύ vintage και σύγχρονων ρούχων. Αν και είναι δύσκολο να το προσδιορίσετε, αν είστε νέοι στην αξιολόγηση vintage ρούχων, θα μπορέσετε να αισθανθείτε τη διαφορά με την αφή. Αν έχετε ρούχα που ξέρετε ότι είναι vintage, προσπαθήστε να αισθανθείτε τη διαφορά μεταξύ αυτών και των σύγχρονων υφασμάτων.

1.3 – Το χρώμα

Τα χρώματα που ήταν της μόδας πριν από δεκαετίες είναι συχνά διαφορετικά από αυτά που είναι της μόδας σήμερα.
Εάν το ρούχο έχει ένα απίθανο χρώμα, είναι πιο πιθανό να είναι αυθεντικό vintage. Πολλές αναπαραγωγές επιλέγουν μοντέρνα χρώματα με κρασί στυλ για να δώσουν στα αντικείμενα μια πιο σύγχρονη εμφάνιση.

1.
4 – Η ετικέτα

Μια ετικέταφροντίδας και περιεκτικότητας σε ύφασμα είναι ένα αποκαλυπτικό σημάδι ενός νεότερου ενδύματος, καθώς οι οδηγίες φροντίδας δεν ήταν διαδεδομένες μέχρι τη δεκαετία του 1970. Στο
άλλο άκρο του χρονολογίου, μια ετικέτα συνδικάτου τυπωμένη σε μπλε χρώμα υποδηλώνει ότι το ρούχο είναι πραγματικά vintage, καθώς οι περισσότερες πρόσφατες ετικέτες συνδικάτου έχουν συνδυασμό κόκκινου και μπλε κειμένου.

Vintage Clothing Label

1.5 – Η χώρα προέλευσης

Τα περισσότερα vintage ρούχα κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή εισήχθησαν από τη Γαλλία, την Ιταλία ή το Χονγκ Κονγκ. Εάν ένα ρούχο κατασκευάστηκε στην Κίνα, είναι πιθανότατα νεότερο.

2 – Καθορίστε την ποιότητα του ενδύματος 

Τα περισσότερα αντίκα ενδύματα έχουν φορεθεί και πολλοί συλλέκτες αποδέχονται ότι τα υφάσματα είναι ελαφρά κατεστραμμένα. Ωστόσο, αν το ρούχο έχει λεκέδες ή μεγάλες τρύπες, μπορεί να μην αξίζει πολλά σε μια ειλικρινή αποτίμηση του ρούχου. Αν δεν είστε σίγουροι, να συμβουλεύεστε πάντα έναν εκτιμητή πριν κάνετε δωρεά. Όσο πιο επιβλητικό είναι το αντικείμενο, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι πολύτιμο. Τα μοναδικά σχέδια μπορούν επίσης να αυξήσουν την αξία ενός ενδύματος.

3 – Μην ξεχνάτε τα vintage αξεσουάρ

Αξεσουάρ όπως τσάντες, tote bags και παπούτσια μπορούν επίσης να έχουν μεγάλη αξία. Τα σχεδιαστικά σήματα παλαιώνουν ιδιαίτερα καλά και συχνά έχουν συλλεκτική αξία, ανεξάρτητα από την εποχή. Όπως και με τα vintage ρούχα, η κατάσταση των αντικειμένων είναι σημαντική, αλλά μην υποθέτετε ότι η μικρή φθορά ή ζημιά σημαίνει ότι το αντικείμενο δεν μπορεί να είναι πολύτιμο. Ένας εκτιμητής είναι πάντα ο καταλληλότερος για να προσδιορίσει την αξία των αντικειμένων σας.

4 – Vintage παντελόνι

Πώς μπορούμε να μιλήσουμε για vintage ρούχα χωρίς να αναφέρουμε το Vintage Dungarees. Εν μέσω της μόδας, εδώ είναι, κάνει μια δήλωση και επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ. Με την ιστορία και τον πολιτικό συμβολισμό του, το dungaree είναι πρωτίστως ένα ενδυμασία διαμαρτυρίας που στήριξε τους εργάτες τον Μάιο του 1969. Σήμερα, το casual στυλ του έχει περισσότερο σχέση με τη μόδα παρά χρησιμοποιείται ως εργαλείο διαμαρτυρίας. Η Salopette είναι πλέον πάνω από 150 ετών! Αρκετά
για να ξεθάψετε τα παλαιότερα και να αποκτήσετε μια κρασί συλλογή που έχει αξία στο πέρασμα του χρόνου. 

Vintage φόρμες

4.1 Αντικείμενα vintage

Φυσικά δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε πόσο καιρό ένα αντικείμενο θεωρείται “vintage”, καθώς δεν είναι ακριβώς συνώνυμο της λέξης “παλιό”.
Το vintage πρέπει να αρχίζει με την εποχή, μέσω της μόδας, της ζήτησης ή της αύξησης της τιμής του. Ορισμένες μαμάδες χαρίζουν έναν σπιρτόκουτο για τα παιδιά τους, ελπίζοντας ότι θα αυξηθεί η αξία του. Πρόκειται για μια τεχνική που αποδίδει, αν σκεφτείτε ότι η εφηβική φανέλα του Michael Jakson πωλήθηκε για 200.000 ευρώ. Ορισμένα παιδικά αντικείμενα, όπως τα μαλακά παιχνίδια, οι σβούρες ή τα παιχνίδια μπορούν να αυξάνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου, η σπανιότητα παίζει βασικό ρόλο στην εκτίμηση της αξίας του αντικειμένου.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X