Φόρμα του αγρότη σε Jean

Όταν φαντάζονται τον παραδοσιακό αγρότη, οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ένα άτομο που φοράει ένα ζευγάρι τζιν παντελόνιαΈχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φορούν αυτό το ρούχο; Στη σημερινή κοινωνία, έχει γίνει σπάνιο να δει κανείς έναν αγρότη με παραδοσιακή φόρμα, αν και εξακολουθεί να φοριέται πολύ συχνά και να προωθείται για τις πρακτικές αυτές πτυχές.Είναι συχνά η πρώτη εικόνα που έχει κανείς όταν αναφέρει τον αγροτικό κόσμο, αλλά από πού προήλθε αυτό το μπλε της εργασίας που δίνει τόση γοητεία στους αγρότες.

Men's Denim Dungarees

1 – Η Le Monde Agricole και το Denim Dungarees?

Οι αγρότες άρχισαν να φορούν φόρμες το jean στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1700. Αρχικά ονομάζονταν “σλοπς” και έγιναν η τυπική στολή της αγροτικής τάξης. Οι φόρμες φοριόντουσαν ως ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα ρούχα ενώ οι αγρότες δούλευαν. Οι φόρμες εργασίας, γνωστές επίσης ως φόρμες με τιράντες και τιράντες ή φόρμες εργασίας, κατασκευάζονταν αρχικά από τζιν, αλλά το ύφασμα ποικίλλει από καμβά έως κοτλέ. Τελικά παρήχθησαν μαζικά από τη Levi Strauss τη δεκαετία του 1890. Οι
αγρότες τα υιοθέτησαν λόγω της ανθεκτικότητας του denim στα στοιχεία της φύσης και στην καθημερινή ζωή ενός αγρότη.

Σε αντίθεση με άλλα υφάσματα, το denim είναι σε θέση να αντέχει στη λάσπη ή το νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να καταρρέει όπως τα κανονικά υφάσματα. Το τζιν που χρησιμοποιούνταν στις φόρμες ήταν σκληρό και φθηνό. Αυτό σήμαινε ότι οι αγρότες και η εργατική τάξη μπορούσαν να τα αγοράσουν εύκολα, ενώ είχαν επίσης καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Οι τζιν φόρμες ήταν επίσης πολύ ρυθμιζόμενες, πράγμα που σήμαινε ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχείτε για το αν θα ήταν πολύ στενές ή πολύ χαλαρές.

Οχι μόνο είναι ανθεκτικές, αλλά είναι επίσης άνετες. Όταν δούλευαν τη γη τους, ήθελαν τα ρούχα τους να είναι άνετα και ταυτόχρονα να παραμένουν λειτουργικά. Οι φόρμες δεν τους προσέφεραν μόνο την απαραίτητη προστασία από τη λάσπη, τη βρωμιά, τη σκόνη και κάθε άλλο πιτσίλισμα, αλλά κάλυπταν και την ανάγκη τους για άνεση. Οι φόρμες είναι συνήθως λίγο ευρύχωρες, επιτρέποντας στον αγρότη να σκύβει εύκολα χωρίς να αισθάνεται στριμωγμένος. Επίσης, δεν περιορίζουν τους βραχίονες, επιτρέποντας ένα καλό εύρος κινήσεων. Οι αγρότες συχνά σκύβουν κάτω από τα μηχανήματα ή φτάνουν σε δύσκολες θέσεις. Η δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα χέρια τους ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Η φόρμα δεν πέφτει όπως τα παραδοσιακά παντελόνια και επειδή κάθεται στον ώμο, δεν χρειάζεται ζώνη. Φανταστείτε να σκύβετε όλη την ημέρα, θα καταλήγατε να εκνευρίζεστε με το να προσαρμόζετε συνεχώς το παντελόνι σας. Αυτές οι τιράντες εξάλειψαν αυτή την ταλαιπωρία για τους αγρότες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν ότι οι φόρμες είχαν μια επιπλέον τσέπη στο στήθος. Αυτές οι τσέπες επέτρεπαν στους αγρότες να μεταφέρουν τα εργαλεία τους χωρίς να χρειάζονται ξεχωριστή ζώνη εργαλείων. Ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα για έναν αγρότη είναι ο χρόνος του. Οτιδήποτε διευκολύνει τη δουλειά ενός αγρότη εξοικονομεί χρόνο χρήσιμο και λογικό γι’ αυτόν. Οι τσέπες στο στήθος της φόρμας τους επιτρέπουν να κρατούν τα εργαλεία τους μαζί τους, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται. Στον
κόσμο της γεωργίας, η εξοικονόμηση χρόνου σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά μειονεκτήματα στο να φοράτε φόρμες. Πρώτον, αν εργάζεστε σε κρύο καιρό, δεν παρέχουν μεγάλη ζεστασιά, αναγκάζοντας τους αγρότες να φορούν επιπλέον μπουφάν και στρώματα. Αυτό αφαιρεί πολλά οφέλη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Αν χρειαζόσουν προστασία από τον άνεμο, οι φόρμες δεν βοηθούσαν και πολύ, εκτός από τα πόδια και τον κορμό.

Η καινοτομία ήρθε με όλα αυτά τα μειονεκτήματα, γι’ αυτό και βλέπεις τους αγρότες να φορούν φόρμες ακόμα και σήμερα.Ανάλογα με το κλίμα της περιοχής στην οποία βρίσκονται και τη δουλειά που κάνουν… Βλέπετε επίσης αγρότες με φόρμες εργασίας, οι οποίες είναι ένα εργαλείο εργασίας παρόμοιο με τις φόρμες εργασίας.

Vintage Farmers' Dungarees

2 – Διαφορά μεταξύ φόρμας και φόρμας εργασίας ?

Οι στολές κάνουν αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους, δηλαδή, καλύπτουν όλο το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε κανένα άλλο ρούχο, όπως ένα σακάκι, καθώς η στολή καλύπτει τόσο τα πόδια όσο και τον κορμό σας. Όποια ρούχα κι αν φοράτε κάτω από τη στολή ή τη φόρμα σας, σας προστατεύουν από τα βρώμικα στοιχεία στα οποία εργάζεστε, όπως η βροχή, το λάδι ή η λάσπη. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι φόρμες τόσο μονωτικές όσο οι φόρμες, επειδή το ύφασμα είναι λεπτότερο και προσφέρει αρκετά διαφορετικές προσαρμογές. Ορισμένες στολές είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ υλικό, το οποίο τους επιτρέπει να αναπνέουν καλά. Ένα άλλο πλεονέκτημα των ολόσωμων φόρμες είναι η υψηλή ορατότητα που προσφέρουν, καθώς συχνά έχουν κάποιο είδος αντανακλαστικής σήμανσης στο ένδυμα.

Οι ολόσωμες φόρμες διαθέτουν επίσης τσέπες στα πόδια, τα χέρια και το στήθος. Πολλοί αγρότες μεταφέρουν ένα σωρό μικρά εργαλεία, οπότε η προσθήκη όλων αυτών των επιπλέον αποθηκευτικών χώρων θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή για το επάγγελμά τους.

Το κύριο πρόβλημα με τις στολές είναι η αδυναμία τους να ρυθμίσουν τη θερμότητα. Ο μόνος τρόπος για να ρυθμίσετε τη θερμότητα μιας στολής είναι να ανοίξετε το φερμουάρ, γεγονός που την καθιστά πολύ άβολη για εργασία. Σε αυτό το σημείο οι παντελόνια έχουν πλεονέκτημα έναντι των φόρμες, καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να φορέσετε στρώματα, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα προστασίας.

Φόρμες και φόρμες αγροτών

3 – Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο για τους αγρότες ;

Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλοί πρακτικοί και χρήσιμοι λόγοι για τους αγρότες να φορούν τζιν φόρμες αντί για φόρμες. Παρέχουν στους αγρότες ένα ουσιαστικό στρώμα προστασίας που συνοδεύει την καθημερινή τους εργασία. Οι τζιν φόρμες τους παρέχουν επίσης πολλές θέσεις αποθήκευσης στην πλάτη, οι οποίες τους βοηθούν να μεταφέρουν τα εργαλεία τους. Παραμένουν στη θέση τους χάρη στους ρυθμιζόμενους ιμάντες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, η φόρμα σας θα σας κρατήσει για πολλά χρόνια. Ένα άλλο καλό είναι ότι το denim αντέχει καλά στη φθορά που μπορεί να συναντήσετε σε μια φάρμα.

Οι αγρότες εξακολουθούν να προτιμούν το παραδοσιακό denim dungarees για τις καθημερινές τους δουλειές, αλλά αυτό το κλασικό ρούχο θα παραμείνει πάντα η εικόνα που έχουμε γι’ αυτούς και αυτό το αυθεντικό στυλ κάνει αξιοσημείωτες εμφανίσεις ακόμη και στον κόσμο της αστικής μόδας.

Jean Work Dungarees

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X