Το Dungarees και το γεωργικό περιβάλλον

1 – Φόρμες εργασίας, ένα πραγματικό εργαλείο για τους αγρότες

Έχετε αναπόφευκτα δει πολλές φορές, οι φόρμες εργασίας που ονομάζονται επίσης cottes αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ενδύματος των αγροτών.

Στην πραγματικότητα, η εργασία ενός αγρότη, είτε πρόκειται για εκτροφή είτε για καλλιέργεια, απαιτεί ποιοτική προστασία των ενδυμάτων. Οι καθημερινές εργασίες είναι ποικίλες και ποικίλες, οπότε ο εν λόγω ρουχισμός εργασίας πρέπει να είναι πρακτικός για να φοριέται και να βγαίνει, άνετος και να επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση.

Οι φόρμες είναι απαραίτητες στο αγρόκτημα, παρέχουν άνεση ενώ προστατεύουν τον χρήστη από διάφορους τραυματισμούς, εγκαύματα, πιτσιλιές φυτοϋγειονομικών προϊόντων, περιττώματα ζώων κατά το άρμεγμα ή άλλα …     

Αδιάβροχο και στιβαρό, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ποιοτικό κλείσιμο (όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα των κλεισιμάτων που βγαίνουν εκτός λειτουργίας, που δεν ανεβαίνουν πλέον).

Πάνω απ’ όλα όμως, έχει πολλές τσέπες.

Νομίζω ότι αν ρωτούσαμε ένα πάνελ αγροτών, όλοι θα απαντούσαν ότι αυτές οι τσέπες είναι οι πιο πρακτικές. Αληθινά ” tote “, είναι απαραίτητα για να έχουμε τα καθημερινά εργαλεία ανά χείρας, το κινητό τηλέφωνο …

Φόρμες τζιν στο αγρόκτημα

 2 – Τι ρούχα φορούσαν οι αγρότες; 

Για να επιστρέψουμε στην προέλευση της ένδυσης του αγροτικού κόσμου, απέχουμε πολύ από τις μακριές μπλούζες και τα ” frocs ” που φορούσαν στον Μεσαίωνα.

Στην πραγματικότητα, εκείνη την εποχή, οι αγρότες φορούσαν ένα ” froc ” το οποίο λειτουργούσε ως παντελόνι συνοδευόμενο από μια μακριά μπλούζα με φαρδιά μανίκια που σφίγγονταν στους καρπούς. Μην ξεχνάμε τα περίφημα ελαφριά ξύλινα τσόκαρα (αυτό είναι αυτονόητο).

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτά τα μακριά πουκάμισα/μπλούζες ήταν κατασκευασμένα από καμβά κάνναβης, σταδιακά αντικαταστάθηκαν από βαμβάκι. Ένα
πολύ πιο ευχάριστο υλικό, δεν το κρύβουμε.

Οι γεωργικές μηχανές, οι μέθοδοι εργασίας και ο ρουχισμός μπόρεσαν επομένως να εξελιχθούν με την εποχή, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες όλων για μια πιο ευχάριστη εργασία, φορώντας πιο προσαρμοσμένα ρούχα.

Προέλευση της Salopette Fermière

3 – Η φόρμα, από το εργοστάσιο στο αγρόκτημα 

Αναπόφευκτα την ταυτίζουμε με τον κόσμο της εργασίας την αγαπημένη μας φόρμα και γιατί ;;

Στην πραγματικότητα, η φόρμα είναι ένας φορέας επικοινωνίας, μια πραγματική στολή σε ορισμένες εταιρείες.

Η επιλογή εξελίχθηκε με την εκβιομηχάνιση στα μέσα του 20ου αιώνα χάρη στην εμφάνιση αποδυτηρίων στα εργοστάσια, πολλοί κατάλογοι αλληλογραφίας άρχισαν εκείνη την περίοδο να προσφέρουν μια ευρεία επιλογή ρούχων που σχετίζονται με την εργασία.

Αρχικά, το ” μπλε της δουλειάς ” πήρε το όνομά του από τη διάσημη μπλε φόρμα.

Στην πραγματικότητα, αυτό το ευκολοφόρετο χρώμα ήταν εδώ και πολύ καιρό φθηνό στην παραγωγή. Είναι επίσης όχι πολύ βρώμικο και επομένως κατ’ ανάγκη κατάλληλο για τον κόσμο της εργασίας.

Για να επιστρέψουμε στο βαμβάκι που αναφέρθηκε προηγουμένως, οι περισσότερες φόρμες ή βαμβακερά για τον κόσμο της εργασίας κατασκευάζονται από το φυτό βαμβάκι. Πράγματι, πρόκειται για
ένα ανθεκτικό, στιβαρό, φθηνό υλικό και κυρίως για ένα υλικό που γερνάει καλά με την πάροδο του χρόνου απέναντι στις αμέτρητες πλύσεις που επιβάλλει ο αγροτικός κόσμος.

Green Agricultural Dungarees

Συχνά κατασκευάζονται σε γκρι ή καφέ χρώμα για τους βιομηχάνους, οι φόρμες διατίθενται στην αγορά πιο συγκεκριμένα σε πράσινο χρώμα για το γεωργικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για αγροκτήματα είτε για κηπουρούς.

Η εξέλιξη των χρωμάτων συνοδεύεται από την εξέλιξη του σχεδιασμού.

Η φόρμα έχει εξελιχθεί με την εποχή σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός : ρυθμιζόμενοι ιμάντες ώμου, διπλό κλείσιμο …

4 – Η γεωργική φόρμα, ένα ρούχο της μόδας

Από τον επιχειρηματία που φοράει γραβάτα από Δευτέρα έως Παρασκευή, μέχρι τις πολλές γυναίκες που φορούν ψηλοτάκουνα, παρόλο που η μόδα των αθλητικών παπουτσιών επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στις μέρες μας, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τη δουλειά ενός ατόμου μέσα από το ντύσιμό του. Οι άνθρωποι ντύνονται ανάλογα με τους ανθρώπους που θα συναντήσουν. Δίνουμε δύναμη στο βλέμμα των άλλων και στη μόδα.

Αυτή η ευκολία είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν αντιμετωπίζουμε ένα άτομο που φοράει φόρμα.

Πολλοί αγρότες στις μέρες μας είναι πραγματικοί επιχειρηματίες, έχουν έναν ή περισσότερους εργάτες υπό την ευθύνη τους.
Διαχειρίζονται ρομπότ αρμέγματος, λογισμικό και ισχυρά μετεωρολογικά εργαλεία που τους κατατάσσουν στην ίδια θέση με έναν διευθυντή, αλλά έναν διευθυντή με φόρμα.

Η εξέλιξη στις φάρμες έχει επίσης ως αποτέλεσμα την επίσκεψη γυναικών σε αυτό το μάλλον ανδροκρατούμενο εξειδικευμένο περιβάλλον. Έχουμε απομακρυνθεί από την εποχή που η σύζυγος του αγρότη βοηθούσε ευγενικά τον σύζυγό της στις διάφορες εργασίες που γεννά το αγροτικό περιβάλλον. Επί του παρόντος και εδώ και αρκετά χρόνια, προτείνονται και διατίθενται στην αγορά μοντέλα salopettes woman για τον εξωτερικό χώρο, για το αγρόκτημα. Τα μοντέλα αυτά έχουν επίσης εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες και ανάλογα με τα επαγγέλματα που είναι πιο ανοικτά στις γυναίκες, όπως η αμπελουργία, η κηπευτική, η κατασκευή, η δασοκομία …

Οι εκθέτες στις διάφορες γεωργικές εκθέσεις και επιδείξεις (LE SALON DE L’AGRICULTURE, SIMA, SPACE, SOMMET DE L’ELEVAGE, …) είναι επιπλέον πολυάριθμοι στο να προτείνουν ρούχα εργασίας τύπου φόρμας.

Γνωρίζοντας τους χρονικούς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν αυτοί οι εργαζόμενοι, εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από φόρμες εργασίας προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων.

Οι φόρμες φοριούνται σε όλες τις χώρες και από πολλούς ανθρώπους και είναι ομόφωνες για την άνεση, την προστασία και την αξιοπιστία τους… θα εξακολουθούν να φοριούνται από πολλούς και για πολλά χρόνια.

Γυναικεία αγροτική φόρμα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X