Το Lumberjack Dungarees

Έχετε φανταστεί ποτέ ποια είναι η πιο δύσκολη δουλειά στην Αμερική ή στον Καναδά; Αν είστε ξυλοκόπος, μπορείτε να το καταλάβετε καλύτερα. Η εργασία στην άγρια φύση, μακριά από τη ζωή της πόλης, είναι αυτό που συνοψίζειτην εργασία ενός υλοτόμου. Η τραχιά επιφάνεια του εδάφους και το μεγάλο βάρος των κορμών καθιστούν την υλοτομία πραγματική πρόκληση για τους ανθρώπους. Οι υλοτόμοι βρίσκονται μακριά από τις κύριες πόλεις και τα χωριά και κερδίζουν τα προς το ζην στην άγρια φύση.

Στην αρχαιότητα, η υλοτομία ήταν πολύ πιο λεπτή και δύσκολη από ό,τι στις μέρες μας.
Δεν υπήρχαν μηχανές ή προηγμένα εργαλεία. Οι ξυλοκόποι συνήθιζαν να κόβουν ψηλά και πλατιά δέντρα όπως η νεραντζιά με μεθόδους που γνώριζαν καλά. Πολλοί άνθρωποι ένωναν τις δυνάμεις τους για να κόψουν ένα μεγάλο δέντρο, με κίνδυνο να πέσουν οι κορμοί πάνω τους.

Οι νέες εφευρέσεις ωφέλησαν τους υλοτόμους. Οι τεμαχιστές ξύλου, τα μηχανήματα ταλάντευσης, οι φορτωτές, οι ολισθητήρες διευκόλυναν και μείωσαν την επικινδυνότητα αυτής της σωματικής εργασίας. Όμως όλα αυτά τα μηχανήματα, τα μηχανήματα υλοτομίας και οι φορτωτές αγκίστρων είναι δύο σημαντικά μηχανήματα για τους υλοτόμους.

1 – Η δουλειά του υλοτόμου ?

Ένας ξυλοκόπος έχει πολλά είδη εργασίας να εκτελέσει στην καθημερινή του ζωή, μεταξύ των οποίων :

– Κοπή δέντρων

– Επεξεργασία των μεγαλύτερων δέντρων του δάσους


Κοπή κορμών σε κορμούς

/p>

– Μεταφορά αυτών των κορμών στην αποθήκη

– Φροντίδα της υγείας των δέντρων.

Μετά τη μεταφορά από τους κορμούς μέχρι την αποθήκευση, μπορούν να έχουν πολλούς προορισμούς ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως:

– Χαρτοποιεία

– Πριονιστήρια.

Η καταγραφή δεν είναι επομένως μια συγκεκριμένη εργασία, αλλά μια ολοκληρωμένη διαδικασία που συνοδεύεται από υλικοτεχνική υποστήριξη. Κάθε βήμα της υλοτομίας είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ακραίοι εργάτες.

1-1. Γιατί οι υλοτόμοι πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένοι

Εργασίες όπως η κοπή δέντρων, η τοποθέτηση μεγάλων κορμών σε κορμούς, η στοίβαξή τους και η μεταφορά τους είναι δύσκολες και επικίνδυνες. Για να εκτελέσει όλα αυτά τα βήματα, ο υλοτόμος πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένος και να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

– Πρέπει να έχει τον κατάλληλο ρουχισμό

– Τα απαραίτητα εργαλεία στην τσέπη του

– Μεγάλη ελευθερία κινήσεων για να χειρίζεται τα μηχανήματα και να κόβει τα δέντρα.

Ένας υλοτόμος πρέπει να έχει τσεκούρι, ταινία σήματος, φαρμακείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν υπάρχουν νοσοκομεία κοντά στα δάση.Επιπλέον, τα βαρέα μηχανήματα είναι απαραίτητα. Η ολίσθησηηλικία είναι βαριά μηχανήματα και οχήματα που επεξεργάζονται κορμούς δέντρων και μεταφέρουν κορμούς από τις θέσεις κοπής σε πριονιστήρια ή καταστήματα.

Ένας υλοτόμος πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένος, καθώς απέχει πολύ από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής. Δεν υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις κοντά στο χώρο εργασίας τους. Πρέπει να εξοπλιστούν
με εξοπλισμό ασφαλείας, καθώς οι τραυματισμοί από πεσμένα δέντρα και βαριά μηχανήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή τους δύσκολη.

1-2. Οι ενδυματολογικές απαιτήσεις των ξυλοκόπων

Ο χειρισμός της φύσης είναι από μόνος του ένα στίγμα. Και η διαχείριση βαρέων μηχανημάτων και μεγάλων κορμών είναι μια άλλη ειδικότητα. Αλλά για να κάνει όλη αυτή τη σκληρή δουλειά, ο υλοτόμος πρέπει να φαίνεται ωραίος. Κάθε θέση εργασίας έχει διαφορετικές απαιτήσεις ενδυμασίας. Το τι να φορέσετε
για μια συγκεκριμένη εργασία εξαρτάται από:

– το εργασιακό περιβάλλον

– το είδος της εργασίας που πρόκειται να γίνει

Σε γραφεία όπου βρίσκεστε στη ζώνη άνεσής σας, τα εφαρμοστά πουκάμισα και τα παλτό είναι μια χαρά. Σε άλλα επαγγέλματα, όπως οι κατασκευές, η μηχανική, οι υδραυλικές εργασίες και κάθε άλλη βιοτεχνία κ.λπ., χρειάζεστε ανθεκτικά και άνετα ρούχα. Το ίδιο ισχύει και για τους ξυλοκόπους- ένας ειδικός ενδυματολογικός κώδικας είναι απαραίτητος για τους ξυλοκόπους. Το καρό πουκάμισο φλις, επίσης γνωστό ως lumberjacks, συνδέεται κυρίως με τους ξυλοκόπους. Η ενδυμασία των ξυλοκόπων πρέπει να είναι:

– Ελαστική

– Ανθεκτική

– Να παρέχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων

Φόρμα ξυλοκόπου

2 – Ξυλοκόποι και φόρμες εργασίας

Ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας, οι φόρμες εργασίας είναι η καλύτερη επιλογή ένδυσης για τους ξυλοκόπους. Η εργασία των υλοτόμων είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες απαιτούν να επιλέγουν ρούχα με αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και ευελιξία. Από αυτή την άποψη,η παντελόνα είναι το καλύτερο ντύσιμο για τους ξυλοκόπους.

Φούστα με παντελόνι:

Τα πουκάμισα των ξυλοκόπων είναι διάσημα με αυτό το όνομα επειδή είναι συνήθως φτιαγμένα από φανέλα. Διατίθενται σε κόκκινο, μπλε ή μαύρο καρό. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με φόρμες και να δώσετε μια αυθεντική, φυσική εμφάνιση που λειτουργεί και στον κόσμο της μόδας.

Για λόγους ασφαλείας, οι ξυλοκόποι συνδέουν πολλά αξεσουάρ με τις φόρμες εργασίας.

Μπότες:

Οι μπότες βαρέως τύπου είναι απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού στο σκληρό περιβάλλον του δάσους. Μπορεί να υπάρχουν πλημμύρες, βάλτοι και λάσπη στο χώρο εργασίας. Το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε ένα ζευγάρι μπότες που είναι :

– Άνετα

– Διατηρούν τα πόδια σας ασφαλή

– Αδιάβροχα

.

– Ανθεκτικό στα λάδια και

– Αντιολισθητικό

– Διατηρείτε τα πόδια σας στη λάσπη.

Καπέλο:

Υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά το κάλυμμα του κεφαλιού. Μπορείτε να αγοράσετε:

– ένα κράνος με ωτοασπίδες και μπροστινή ασπίδα

– ένα καπέλο ή ένα black docker 

Μπορείτε να αγοράσετε τα γυαλιά και τις ωτοασπίδες ξεχωριστά τα οποία είναι απαραίτητα σε αυτή την επιχείρηση.

Γάντια:

Υπάρχουν πολλοί τύποι γαντιών για τους υλοτόμους στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μπορείτε να ελέγξετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Σετ με τσέπη ή σφήνα:

Αν χρειάζεστε περισσότερες τσέπες για να οργανώσετε τα μικρά σας διόδια, τότε μια τσάντα με σφήνα είναι επίσης βολική. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα εργαλεία σας προσεκτικά στις τσάντες σας. Για να μην αναφέρουμε τις πολυάριθμες θήκες αποθήκευσης που διαθέτει το Φορέματα ξυλοκόπων.

Canopy Lumberjack Overalls

3 – Πλεονεκτήματα της φόρμας για ξυλοκόπους

Η φόρμα είναι το στυλ ένδυσης που έχει πολλά πλεονεκτήματα όχι μόνο για τους ξυλοκόπους αλλά και για άλλους επαγγελματίες.

Ευέλικτη:

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν φόρμες για επαγγελματίες. Επαγγέλματα όπως η δασοκομία απαιτούν ρουχισμό από εύκαμπτα και ελαστικά υλικά. Οι φόρμες κατασκευάζονται κυρίως από ελαστικά τζιν. Αυτό καθιστά τη φόρμα άνετη και ανθεκτική, κάτι που είναι απαραίτητο όταν χειρίζεστε αλυσοπρίονα και τσεκούρια σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, η ευκαμψία του denim το καθιστά ιδανική επιλογή για τους υλοτόμους όταν εργάζονται σε ανώμαλες επιφάνειες.

Ανθεκτικότητα:

Τα ρούχα για σκληρή και τραχιά εργασία πρέπει να είναι ανθεκτικά. Οι φόρμες είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά ενδύματα. Οι φόρμες με καλό υλικό μπορούν να αντέξουν τη βροχή, τα σκληρά χτυπήματα, τη σκόνη, τον ιδρώτα και την καθημερινή χρήση.

Κατάλληλο για όλες τις καιρικές συνθήκες:

Είτε είναι χειμώνας, καλοκαίρι ή βροχή, η Καπαρντίνα είναι ιδανική για όλες τις καιρικές συνθήκες. Το υλικό του ενδύματος παρέχει προστασία. Το καλοκαίρι, οι κανονικές βαμβακερές φόρμες κάνουν τη δουλειά τους, ενώ για το χειμώνα, οι τζιν φόρμες είναι must.

Ιδανική για να κρατάτε τα εργαλεία στο χέρι:

Αν και οι φόρμες καθιστούν λιγότερο απαραίτητη την ύπαρξη μιας επιπλέον τσέπης για να αποθηκεύετε τα αξεσουάρ σας, μπορείτε πάντα να αγοράσετε μία αν τη χρειάζεστε. Οι πλαϊνές τσέπες και οι μεγάλες τσέπες την κάνουν πιο χρήσιμη. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μικρά εργαλεία, όπως ταινία σήμανσης, τσεκούρι, ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών τσέπης. Η σαλιάρα και οι τιράντες της φόρμας βοηθούν στη μείωση του βάρους στη μέση και εξασφαλίζουν καλή εφαρμογή σε κάθε κίνηση.

Για να
κάνετε μια σκληρή δουλειά όπως η υλοτομία, ο κατάλληλος ρουχισμός είναι απαραίτητος. Η επιλογή του τόπου υλοτομίας στο δάσος, ο χειρισμός βαρέων μηχανημάτων και η λήψη αποφάσεων επί τόπου απαιτούν ψυχική και σωματική άνεση. Οι φόρμες είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη στολή για τους υλοτόμους!

Modern Logger Dungarees

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X