Το παντός καιρού παντελόνι

Η φόρμα όπως γνωρίζετε είναι ένα ένδυμα με διαχρονική γοητεία που όλοι έχουμε φορέσει μια φορά στη ζωή μας κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας ή που έχουμε δει σε ένα εργοτάξιο να προβάλλεται θαυμάσια από τεχνίτες και κάθε άλλο επάγγελμα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την ιστορία της αναλαμβάνοντας όλες τις ιδιότητες που έκαναν τη φήμη αυτής της συνολικής από το χθες στο αύριο!

1 – Η φόρμα του χθες

Συνδέεται με σωματική και μάλλον βρώμικη εργασία, μια μετακίνηση, μηχανικοί, ζωγραφική, χειροτεχνία, κηπουρική, γεωργία γενικά, και πολλές άλλες, οι φόρμες χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό για την πρακτικότητά τους. Ήταν ένα ένδυμα που επέτρεπε όλα τα επίπεδα κίνησης, από βαρύ βαμβακερό ύφασμα που στήριζε όλους τους λεκέδες και τη βρωμιά της δραστηριότητας που ασκούνταν.

Αυτό το ένδυμα ήταν αφιερωμένο στις σωματικές εργασίες και προσαρμοζόταν στην υφή του στην κακομεταχείριση που του γινόταν.
Και η φόρμα, αν είχαμε μόνο μία, θα μπορούσε να κρατήσει τον προστατευτικό της ρόλο για χρόνια και χρόνια, πλυμένη, χρησιμοποιημένη, λερωμένη και ξαναπλυμένη ξανά και ξανά… Μια φόρμα για μια ζωή, ή σχεδόν! Τα φυσικά επαγγέλματα ήταν προνόμιο του ανδρικού φύλου, λίγες ή και καθόλου γυναίκες ασχολούνταν με οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα, βρισκόμασταν στην εποχή της νοικοκυράς και όσες εργάζονταν παρέμεναν ως επί το πλείστον με τα καθημερινά ρούχα. Η στολή της δύναμης και του ανδρισμού έπρεπε να είναι η φόρμα, αυτή που όλοι έχουμε δει, η salopette blue denim, πολλές φορές ξεθωριασμένο με τα χρόνια αλλά ακόμα υπάρχει! Το δεύτερο δέρμα του μυώδους άνδρα, καλά στο σώμα του, σίγουρος για τη δύναμη και τη σωματική του διάπλαση. Το λευκό του ζωγράφου, το οποίο απομόνωνε τους λεκέδες και έδειχνε όλη την προστατευτική του δύναμη με τη συσσώρευση λεκέδων όλων των χρωμάτων καθώς περνούσε ο καιρός για να ξαναφτιάξει ο ζωγράφος τοίχους, προσόψεις, περβάζια. Αυτή η παντελόνα, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην όμορφη διακόσμηση του σπιτιού μας, αυτό είναι σίγουρο!”

Ανδρικά και γυναικεία παντελόνια

Old Time Overalls

2 – Το σημερινό παντελόνι

Θα είχαμε βάλει στην άκρη αυτό το must-have που δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην εξέλιξη των ηθών, στη γυναικεία απελευθέρωση, στην ισοτιμία; Ακριβώς το αντίθετο !
Όπως ακριβώς δεν θα είχαμε την ιδέα να φορέσουμε παντελόνια για να ράψουμε, να διαβάσουμε ή να κάνουμε τα ψώνια μας σε μια εποχή που τα παντελόνια ήταν αφιερωμένα στην ανδρική προσπάθεια λόγω του κοψίματος, της περιορισμένης γκάμας υλικών, ενός, δύο ή και τριών διαφορετικών σχημάτων και εξίσου λίγων χρωμάτων, έτσι και σήμερα βλέπουμε ότι τα παντελόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.
strong>οι φόρμες έχουν προσαρμοστεί στο πέρασμα του χρόνου και έχουν μάθει να μειώνουν τις μορφές τους, τις υφές τους για να ανταποκρίνονται στην καλύτερη περίπτωση στην ολοένα αυξανόμενη ποικιλία των ενεργειών μας, των δραστηριοτήτων μας, των ασχολιών μας και της νέας σύγχρονης έννοιας, των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου μας! Έχει προσφερθεί και στις γυναίκες, ακολουθώντας έτσι τη βούληση αυτού του αιώνα που προωθεί την ισότητα των φύλων.

Ναι, οι φόρμες είναι όλων των εποχών από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι σήμερα, όλων των φύλων, όλων των εποχών και όλων των αποστολών.

Υπάρχει κάποιο άλλο ένδυμα που έχει καταφέρει να προσαρμοστεί σε όλες τις εξελίξεις της κοινωνίας, τόσο καθολικό και τόσο διαχρονικό; Θα έλεγα αθάνατος; Όχι, υπάρχει μόνο ένα, το dungarees !!!!!

Οπότε για εσάς κύριοι, εσείς που φορούσατε αυτό το ρούχο μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς, έχετε τώρα την ελεύθερη επιλογή να το φορέσετε σε όλες τις περιστάσεις.

Έτσι, για ένα μοντέρνο και χαλαρό look, θα αποκαλυφθείτε με ένα ζευγάρι βαμβακερά παντελόνια σε χρώμα ταμπά και θα στολίσετε το ντύσιμό σας με μια λευκή μπλούζα με Κολάρο Μάο. Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μια μανσέτα στο κάτω μέρος του παντελονιού για να αποκαλύψετε τους αστραγάλους σας και να ενισχύσετε τα μικρά ασορτί loafers. Αν θέλετε έναν πιο χαλαρό τόνο, τότε κολλήστε μόνο έναν ιμάντα. Τα παντελόνια που τονίζουν την αρρενωπότητα θα αποκαλύψουν τη φινέτσα που κρύβετε μέσα σας και σίγουρα θα σας κάνουν τόσο σαγηνευτικές!”

Κυρίες, τα παντελόνια είναι πλέον σχεδιασμένα για εσάς και τις πολλαπλές δραστηριότητές σας. Μπορείτε να πάτε τέλεια στο γραφείο, με μια ρέουσα φόρμα, στολισμένη με μια ζώνη, ένα φουλάρι, ένα κόσμημα.

Με ένα t-shirt, ένα πουκάμισο ή ένα πουλόβερ, όποια εποχή κι αν είναι η εποχή, το dungarees σας συνοδεύει, σας εξασφαλίζει τέλεια εμφάνιση και λέει στο περιβάλλον σας: Είμαι μια δραστήρια, δυναμική και μοντέρνα γυναίκα!

Θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στις διακοπές, στη θάλασσα ή κατά τη διάρκεια μιας ποδηλατοβόλτας. Θέλετε να κηπουρέψετε; Δεν πειράζει, επιλέξτε μονόχρωμη ή με σχέδια βαμβακερή φόρμα, γυρίστε το παντελόνι ανάποδα, δέστε τα μαλλιά σας πίσω, μην ξεχάσετε το καπέλο, και επίσης σκεφτείτε όλες τις τσέπες του αυτού του χρήσιμου και απαραίτητου ρούχου σε κάθε περίσταση! 

Το χειμώνα, δίπλα στο τζάκι, σε ένα πνεύμα cocooning, η κορντουρολένια φόρμα σας εξασφαλίζει μια άνεση, μια ευεξία που θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος του βιβλίου που θέλετε οπωσδήποτε να τελειώσετε απόψε…

Μην ξεχνάμε και τα παιδιά! Όταν είναι πολύ μικρά, η φόρμα κρατάει το σώμα τους ζεστό και εμποδίζει την πάνα να ξεφύγει, μια λεπτομέρεια που είναι σημαντική, όπως όλες οι μητέρες γνωρίζουν! Βοηθάει στην εκμάθηση του περπατήματος με μια στήριξη και μια ευκολία που θα δώσει τη σιγουριά των πρώτων βημάτων των μικρών μας !

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά μας ανακαλύπτουν τον κόσμο και η φόρμα σαν μπαμπάς ή μαμά γίνεται πρότυπο προς μίμηση αδιαμφισβήτητο ! 

Modern Dungarees

3 – Τα παντελόνια του αύριο

Σίγουρα, θα είναι εκεί, αυτά τα παντελόνια που είναι απαραίτητα για όλες τις προσπάθειες και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου μας.
Εργατικά ή βραδινά, έχουν βρει τη θέση τους σε όλα τα είδη και τις περιστάσεις της ζωής μας. Θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα και όσο κι αν εξελισσόμαστε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προσαρμόζονται ξανά και ξανά! Νέες υφές; Νέες τάσεις; Νέες θέσεις εργασίας; Θα προβλέψει όλα αυτά και θα ανταποκριθεί σε όλες τις εξελίξεις μας ας είμαστε σίγουροι!!

Ανεξάρτητα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε γιατί όχι, μια έξυπνη φόρμα που αλλάζει ύφασμα, σχήμα, χρώμα ανάλογα με τις συνθήκες. Η
επιστημονική φαντασία μας έχει προλάβει τόσο συχνά, ώστε να μην είναι μια ουτοπία χωρίς μέλλον.

Οι φόρμες έχουν όμορφα χρόνια μπροστά τους και εμείς που τις φοράμε θα ξέρουμε πώς να βρούμε σε αυτές όλη τη χρησιμότητα και την ευημερία που πάντα αποδείκνυαν.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η La Salopette, τολμούμε να το πούμε, είναι το μοναδικό παγκόσμιο ένδυμα που έχει περάσει από όλες τις εποχές χωρίς να τσαλακωθεί. Είναι το τέλειο παράδειγμα της ικανότητας και της ευφυΐας μας να ανταποκρινόμαστε και να προβλέπουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Απαραίτητο, διαχρονικό, χρήσιμο, παιχνιδιάρικο, είναι εκεί, για σήμερα και για αύριο.

Φουτουριστική φόρμα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X