Η εξέλιξη της Salopette

Σε αυτό το ιστολόγιο, αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε μια λεπτομέρεια σχετικά με τις δημιουργίες και τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας από τις συλλογές. Αυτό βοηθά να καταλάβουμε γιατί αυτά τα βαμβακερά συλλεκτικά υφάσματα είναι τόσο πολύτιμα στον επαγγελματικό κόσμο είτε στη βιοτεχνία είτε στις μεγαλύτερες πασαρέλες υψηλής ραπτικής. Για να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, θα παρουσιάσουμε τι χαρακτηρίζει αυτό το ένδυμα μέσα από διαφορετικές εποχές, οργανωμένα χρονολογικά, με γρήγορα και συγκεκριμένα παραδείγματα αυτών των εφαρμογών στην κοινωνία μέσα στο χρόνο.

Η σαλοπέτα είναι ένα ένδυμα που παραδοσιακά έχει παντελόνι και σαλιάρα που καλύπτει την κοιλιά και το στήθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει αγκράφες και κουμπιά κοντά στους ώμους. Οι περισσότερες φόρμες έχουν πολυάριθμες τσέπες, συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής τσέπης στο στήθος και αρκετών στα πόδια. Ορισμένα ζευγάρια διαθέτουν επίσης μια θηλιά για σφυρί, όπου αυτό το εργαλείο μπορεί να κρέμεται από το κεφάλι χωρίς να γρατζουνάει το πόδι του χρήστη.

Αυτό το διαχρονικά κλασικό έχει βρει το δρόμο του σε όλες τις ντουλάπες μας κάποια στιγμή. Είναι πάντα με μια μοναδική και χαρούμενη ανάμνηση που βρίσκουμε φωτογραφίες από τα τρυφερά παιδικά μας χρόνια, όταν φορούσαμε περήφανα τις τζιν φόρμες μας για να παίξουμε στα χωράφια, μαζεύοντας φρέσκα φρούτα στον οπωρώνα του παππού και της γιαγιάς μας. Τόσες πολλές αναμνήσεις που έχουν σφυρηλατήσει την αγάπη όλων μας για αυτές τις φόρμες όλα αυτά τα χρόνια και θα σας παρουσιάσουμε την εξέλιξή τους.

1 – Ο πρόγονος των Dungarees

Συχνά αποκαλούμενα Slops, είναι οι πρόγονοι των πρώτων dungarees,&nbsp- τα οποία δημιουργήθηκαν τον 18ο αιώνα στις ΗΠΑ. Ήταν μόνο για τους εργάτες και θεωρούνταν σύμβολο της κατώτερης τάξης. Αυτές οι φόρμες δεν ήταν κατασκευασμένες από τζιν, αλλά από ένα σκληρό ύφασμα που σήμερα θα θεωρούσαμε χοντρό βαμβάκι. Ήταν κατασκευασμένα για αντοχή, όχι για άνεση, και δεν ήταν καν ιδιαίτερα καλά προσαρμοσμένα. Οι
άντρες τα φορούσαν συνήθως πάνω από άλλα παντελόνια.

Slops

2 – Η πρακτικότητα των slops

Επειδή οι εργοστασιακές κοπές δεν ήταν ιδανικές για τους περισσότερους εργάτες, η προσωποποίηση μπήκε στο παιχνίδι. Αυτό περιελάμβανε θήκες για όλα τα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των χάρακων και των στυλό. Τα τυποποιημένα χρώματα του λευκού για τους ζωγράφους, του μπλε για τους αγρότες και των ρίγες για τους σιδηροδρομικούς εμφανίστηκαν γύρω στη δεκαετία του 1850 και οι κατασκευαστές άρχισαν να τις κατασκευάζουν από denim, ένα ανθεκτικό βαμβακερό ύφασμα.

3 – Οι γυναίκες και το μπλε παλτό εργασίας

Σήμερα θεωρείται ρούχο unisex, αυτό δεν ίσχυε απαραίτητα πριν
από 100 χρόνια.
Στη δεκαετία του 1900, μπορούσατε επίσης να δείτε γυναίκες με φόρμες με σαλιάρες και τιράντες. Η
ηθοποιός Helen Holmes φόρεσε ένα ζευγάρι σε μια βωβή ταινία το 1914, και πολλοί θα θυμούνται την Rosie the Riveter, φορώντας φόρμα, στο “Μπορούμε να το κάνουμε” κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αντιπροσώπευε τα εκατομμύρια των γυναικών που φορούσαν φόρμες στα εργοστάσια του πολέμου.

Γυναικεία παντελόνια

4 – Παιδιά με παντελόνια

Στις αρχές του 1900, OshKosh B’Gosh άρχισε να πουλάει φόρμες με σαλιάρες το μικρότερα και πιο χαριτωμένα ώστε τα παιδιά να μπορούν να ντύνονται όπως οι γονείς τους. Μόλις αυτές οι παιδικές φόρμες εμφανίστηκαν στον κατάλογο του Miles Kimball, οι πωλήσεις εξερράγησαν. Αυτές οι παντελόνες είναι ακόμα και σήμερα ένα δημοφιλές παιδικό ένδυμα.

Παιδί που φοράει φόρμα

5 – Φόρμα, η βασίλισσα της μόδας

Η φόρμα έφυγε από το εργοστάσιο και βγήκε στους δρόμους τη δεκαετία του 1960. Περισσότεροι λιανοπωλητές άρχισαν να τα παράγουν σε πολυτελή υφάσματα με μεγάλο αριθμό χρωμάτων. Στα καταστήματα εμφανίστηκαν επίσης καρό και μοτίβο φόρμες, ενώ κάποιοι αγόραζαν φόρμες απλώς για να επιδεικνύουν τις ετικέτες υψηλής μόδας. Στη δεκαετία του 1990, πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες του χιπ-χοπ φορούσαν φόρμες με ένα λουρί ξεκούμπωτο, γεγονός που εγκαινίασε ένα αναγνωρίσιμο λουκ που έφτασε στα λύκεια όλου του κόσμου. Το dungarees έχει γίνει ένα διαγενεακό ένδυμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες. Αυτό το διάσημο ένδυμα επηρεάζει τις τάσεις της μόδας και δεν πρόκειται να τελειώσει.

Fashionable Stars with Overalls

6 – The Dungarees Short

Δεν θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε, το κοντό του κόψιμο&nbsp,η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πανοπλίας των παντελονιών της επιλογής, δεν μπορούμε πραγματικά να προσδιορίσουμε πότε εμφανίστηκε η κοντή παντελόνα, αλλά ήταν μια κλασική τζιν παντελόνα που κόπηκε στο γόνατο  για να δώσει στα παντελόνια της καλοκαιρινή φρεσκάδα συνδυάζοντας ελαφρότητα και άνεση για αξέχαστες βραδιές δίπλα στη θάλασσα

7 – Η τελετουργική φόρμα

Το 2007, η ηθοποιός Κάμερον Ντίαζ εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή αντίστροφης μέτρησης του MTV, Total Request Live, φορώντας ένα μεγάλο φόρεμα φόρμας με σαλιάρα. Αυτό δείχνει ότι οι φόρμες δεν θεωρούνται πλέον μόνο ρούχα εργασίας. Αν και εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλή στους ζωγράφους, τους αγρότες, τους μηχανικούς και τους ξυλουργούς, έχουν ξεφύγει πολύ από το αρχικό τους στίγμα. Σήμερα μπορεί κανείς να το βρει σε όλα τα μεγαλύτερα πάρτι. Ο μοναδικός και αυθεντικός χαρακτήρας που εκπέμπει αυτή η μπότα είναι ιδανικός για να κάνετε αίσθηση σε τελετές ή κομψά πάρτι.

Ακόμη και σήμερα, οι φόρμες δεν παύουν να εντυπωσιάζουν και είναι εξίσου δημοφιλείς σε όλες τις γενιές και όλες τις κοινωνικές τάξεις. Πάντα ακολουθούσε και επηρέαζε τις τάσεις και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει! 

Cameron Diaz in Dungarees

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X