Μπεζ φόρμα, κάτι περισσότερο από ένα απλό χρώμα!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μια συγκεκριμένη απόχρωση, ένα σύγχρονο ουδέτερο χρώμα που έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στον κόσμο της μόδας: το μπεζ.

Είναι παρόν στις πασαρέλες σε κάθε show των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας, το συναντάμε σε διαφορετικές αποχρώσεις, με νέες και κλασικές υφές για πάντα δημιουργικές εμφανίσεις με διακεκριμένη κομψότητα.

Μπεζ φόρμα

1 – Τι είναι το μπεζ χρώμα.

Το μπεζ αντιπροσωπεύει μια ποικιλία χρωμάτων που κυμαίνονται μεταξύ μιας κρεμώδους απόχρωσης και μιας ανοιχτής κιτρινωπής απόχρωσης. Στη Γαλλία, το χρώμα αυτό υπάρχει από το 1850, και χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει το φυσικό μαλλί, δηλαδή το μη λευκασμένο ή έστω βαμμένο. Σιγά-σιγά, αυτός ο όρος “μπεζ” πήρε τη θέση του στη γλώσσα του Μολιέρου, πριν εκδημοκρατιστεί σε όλη τη Γαλλία, πριν υιοθετηθεί από τους Άγγλους και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οφείλουμε αυτή την άνοδο στον συγγραφέα Edmond de Goncourt στο μυθιστόρημά του : ” La Fille Elisa “.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, ο όρος εκρού παρέπεμπε σε μια απόχρωση παρόμοια με αυτό που σήμερα ονομάζεται μπεζ, γεγονός που προκαλούσε σύγχυση ιδίως στους εμπόρους μαλλιού. Άλλα χρώματα συχνά ταυτίζονται με το μπεζ, όπως το χακί, το μπούφο, το ελεφαντόδοντο, το υπόλευκο και η άμμος της ερήμου. Μόνο στα μέσα του 20ου αιώνα οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων καθόρισαν τις χρωστικές ουσίες που αντιπροσωπεύουν το χρώμα που γνωρίζουμε σήμερα.

Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, τα πρώτα τηλέφωνα και οι υπολογιστές κοσμούσαν ένα χρώμα άμμου της ερήμου που είναι παρόμοιο με το μπεζ που γνωρίζουμε. Αρκετά για να μπερδέψει περαιτέρω το μυαλό του κοινού σχετικά με αυτή την πολύ ιδιαίτερη απόχρωση. Οι εταιρείες μακιγιάζ έχουν ερμηνεύσει το μπεζ ως ανοιχτό έως μεσαίο τόνο δέρματος. Αυτός είναι ο
πιο συνηθισμένος ορισμός ακόμη και σήμερα.

Συχνά σχετίζεται με τον κοσμο της εργασίας, το μπεζ είναι ένα χρώμα που είναι δύσκολο να παραχθεί, ιδίως στην εκτύπωση. Απαιτεί τόσο χαμηλά επίπεδα μελανιού που μερικές φορές εκτυπώνει κατά λάθος μωβ ή πράσινο. Είναι πανταχού παρούσα γύρω μας και ιδιαίτερα στις απεικονίσεις κτιρίων. Το
μπεζ είναι ένα βασικό στοιχείο της μινιμαλιστικής μόδας και του σχεδιασμού.

Wear Beige Dungarees

Ψυχολογία του μπεζ: Είναι μια πιο ζεστή απόχρωση από το λευκό που αντιπροσωπεύει την απλότητα και τη γαλήνη. Έχει αυτή την ιδιαιτερότητα να είναι νηφάλια και διακριτική. Προσφέρει μια ήσυχη, καθαρή εμφάνιση με σοβαρό τόνο που δεν τραβάει την προσοχή. Είναι ένα βασικό χρώμα που δεν παίρνει κανένα ρίσκο και επιτρέπει ένα κομψό στυλ σε όλες τις περιστάσεις. Θα δείτε στην τελευταία παράγραφο πώς να το συνδυάσετε με τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας. 

2 – Το μπεζ παντελόνι

Το μπεζ παντελόνι κληρονομεί έναν ευγενή χαρακτήρα. που ντύνει το ύφασμα αυτής της διαχρονικής φόρμας, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά για να βοηθήσει τους εργάτες και τους τεχνίτες στις καθημερινές τους εργασίες, προσφέροντάς τους ένα ένδυμα στο οποίο αισθάνονται άνετα και απολαμβάνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Οι πολλαπλές θήκες αποθήκευσης επέτρεψαν τη μεταφορά των εργαλείων τους σε κάθε εργοτάξιο με τον πιο εργονομικό τρόπο. Επιπλέον, αυτές οι διάσημες φόρμες φέρουν σαλιάρα, την οποία χρησιμοποιούν ως σαλιάρα, ώστε να μην λερώνουν τα ρούχα που φορούν κάτω από τη φόρμα. 

Ηταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 που η μοναδική συνάντηση μεταξύ του επαγγελματικού κόσμου και της μόδας γέννησε την Μπεζ παντελόνα. Αυτό το εκρού χρώμα, είναι πολύ συνηθισμένο στους τοίχους των κτιρίων και στον κόσμο των υπολογιστών (οι πρώτοι υπολογιστές και τα τηλέφωνα ήταν μπεζ). Υπό αυτές τις συνθήκες ξεκίνησε η σύνδεση μεταξύ μπεζ και φόρμας. Αρχίσαμε να βλέπουμε πολλούς τομείς, όπως επισκευαστές κεραιών δικτύου, αρχιτέκτονες, τεχνικούς, ακόμη και μερικούς μηχανικούς να φορούν με υπερηφάνεια αυτό το μπεζ σαλιάρα πάνω από τα ωραία τους πουκάμισα. Με την ανάπτυξή του στη βιομηχανία, αυτό το χρώμα που είναι τόσο δύσκολο να οριστεί, έχει βρει τη θέση του στις ντουλάπες μας. Όλοι γνωρίζουμε Burberry και αυτές τις μυθικές μπεζ καπαρντίνες με μαύρο και κόκκινο καρό. Είναι σπάνιο να βρείτε μια μάρκα που να μην διαθέτει αυτή τη νηφάλια και εκλεπτυσμένη απόχρωση, εμπνέει μια κομψή διακριτικότητα που μπορεί να βρεθεί σε τσάντες ή σακάκια δείπνου.  

Το θαμπό, βαρετό χρώμα που αντιπροσώπευε κάποτε έχει αλλάξει εντελώς για να αποκτήσει αυτή την κομψή και ευγενή φήμη. Ακριβώς όπως και άλλα χρώματα, το μπεζ δεν ταιριάζει με κάθε απόχρωση, οπότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε καλά το ντύσιμό σας για να διατηρήσετε τη μοναδική γοητεία αυτού του χρώματος. Η απόχρωση μεταξύ κομψότητας και απολαυστικά προσεγμένης ένδυσης εργασίας είναι τέλεια και δεν πρόκειται να σταματήσει, το βλέπουμε αυτό με το plumber work dungarees.

Work Dungarees Page

3 – Πώς να φορέσετε μπεζ φόρμα

Ένα πολύ ανοιχτό ή πολύ σκούρο μπεζ, σε ψυχρούς ή θερμούς τόνους κανέλας ή μελιού.
Ένα μπεζ από την κορυφή ως τα νύχια σε ίδιους ή διαφορετικούς τόνους, ένα μπεζ από ένα κομμάτι που τονίζει ή υποβαθμίζει μια ολόκληρη εμφάνιση.

Ένα ολοκληρωμένο μπεζ look, σε ανάγλυφες υφές, είναι το σύμβολο της κομψότητας. Ένα μάλλινο, δερμάτινο ή κοτλέ σακάκι δίνει τον τόνο στην υπόλοιπη εμφάνιση και είναι τόσο εκλεπτυσμένο. Το μπεζ παντελόνι και η μπεζ φούστα αποτελούν μια έξυπνη βάση για μια μίνιμαλ εμφάνιση.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το αγαπημένο μας χρώμα:
– Φορέστε το μπεζ look σας με μια ελαφριά παλέτα μακιγιάζ. Αν δεν φοράτε μακιγιάζ γενικά, επιλέξτε μόνο ένα έντονο κραγιόν.
– Αναβαθμίστε την εμφάνισή σας με αξεσουάρ.
– Αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επιλέξτε μια δροσερή απόχρωση του μπεζ ή μια ζεστή απόχρωση αν η επιδερμίδα σας είναι κιτρινωπή.
– Συνδυάστε το μπεζ με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές. Για παράδειγμα, βισκόζη και σιφόν με δέρμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε με ανοιχτότερες αποχρώσεις από την κορυφή και προχωρήστε προς τα κάτω, προς τις πιο σκούρες αποχρώσεις.

Καλοί συνδυασμοί είναι δυνατοί με το like:
– μαύρο ή λευκό
– φλοράλ, ριγέ, καρό και λεοπάρ μοτίβα
– πιο σκούρα χρώματα

μπλε και φυσικά το γκρι

Το μπεζ μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής ή ο απόλυτος μπαλαντέρ στο παιχνίδι της μόδας.

Όπως κι αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε, το μπεζ είναι κομψό, γήινο και σοβαρό. Είναι μίνιμαλ, γήινο και εκφράζει μέτρηση, εσωτερική δύναμη και ηρεμία. Ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αναζήτηση εξαιρετικών κομματιών.

Beige Dungaree Style

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X