Το αγγλικό Dungarees

Υπάρχουν πολύ λίγα ρούχα που ταιριάζουν σε πολλές δουλειές, είτε πρόκειται για casual είτε για formal. Η φόρμα είναι μία από αυτές, με παντελόνι που συνδέεται με σαλιάρα, ένα πλήρες αλλά απλό στυλ ντυσίματος. Μπορείτε να το φορέσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, casual ή dressy. Οι άνθρωποι διαφόρων επαγγελμάτων, όπως οι ελαιοχρωματιστές, οι εργάτες, οι υδραυλικοί, οι μηχανικοί και πολλοί άλλοι, φορούν επίσης φόρμες. Έχοντας τις ρίζες του στην Ινδία, αυτό το στυλ ταξίδεψε από τη μία ήπειρο στην άλλη και έτσι σε όλο τον κόσμο.

1 – Πώς έγινε μόδα το Dungarees στην Αγγλία;

Τόσο η λέξη όσο και το ρούχο προέρχονται από την Ινδία. Στα πρώτα χρόνια του 16ου αιώνα, η ινδική λέξη Dungri μετατράπηκε σε dungaree από τους Άγγλους για να την προσαρμόσουν στη γλώσσα τους. Αρχικά, οι ναυτικοί φορούσαν αυτό το φόρεμα, το οποίο έφτιαχναν από τα παλιά πανιά των πλοίων. Στη συνέχεια, οι αγρότες και άλλοι ειδικευμένοι εργάτες άρχισαν να το φορούν λόγω της ανθεκτικότητάς του. Αργότερα, οι εργάτες εργοστασίων, άνδρες και γυναίκες, το βρήκαν άνετο στο χώρο εργασίας. Στη συνέχεια, από τους Βρετανούς, το στυλ της φόρμας εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Εκτός από ρούχο εργασίας, σταδιακά έγινε και αντικείμενο μόδας. Οι παντελόνες έχουν έρθει στη μόδα αρκετές φορές. Κάθε μόδα επαναλαμβάνεται μετά από μια δεκαετία. Στη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια στη δεκαετία του 1990, οι φόρμα ήταν στο απόγειο της μόδας, και τώρα, μετά από μια δεκαετία, οι φόρμας βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο.

Φημισμένες μάρκες από την Αγγλία:

Πολλές διάσημες μάρκες ρούχων και ενδυμάτων τα έχουν κατασκευάσει. Οι περισσότερες μάρκες προτιμούν τζιν ή φόρμες από βαμβάκι. Επειδή αυτό το ύφασμα είναι ανθεκτικό και μαλακό. Είναι απλά και εύκολα στη χρήση. Μπορείτε να πάτε οπουδήποτε με ή χωρίς αξεσουάρ. Μερικές από τις διάσημες αγγλικές μάρκες ρούχων είναι:

– Hammons and Co

– Burberry


Oliver Spencer

– Oliver Spencer/p>

– Stella McCartney

– Paul Smith

Γυναικεία αγγλική τζιν παντελόνα

2 – Διάσημες αγγλικές προσωπικότητες που φορούν παντελόνια

Πολλές διάσημες αγγλικές προσωπικότητες έχουν φορέσει παντελόνια. Οι φωτογράφοι τα έχουν φωτογραφίσει σε διάφορα στυλ. Είτε πρόκειται για casual ρούχα είτε για μια πιο επίσημη εμφάνιση, δοκιμάζουν ό,τι θέλουν. Το στυλ διάσημων καλλιτεχνών δείχνει πώς να φορέσετε φόρμες στην Αγγλία.

2.1 – Kate Moss

Η Kate Moss είναι ένα εμβληματικό βρετανικό μοντέλο και επιχειρηματίας. Γνωρίζει τις αποχρώσεις της μόδας. Συνδύασε ένα μπλε τζιν φόρμα με λευκό μπλουζάκι και λευκό παλτό. Ένα μπλε καπέλο και γυαλιά ηλίου έδωσαν πινέλο στην εμφάνισή της.

2.2 – Emma Watson

Ένα κορίτσι από την Αγγλία έγινε διάσημη μάγος και βασίλισσα του κόσμου της μόδας. Έχει μια προφανή και εκκεντρική αίσθηση του να φοράει ρούχα. Η Emma Watson φόρεσε μαύρη φόρμα με λευκό T-shirt και ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια. Έκοψε τα μαλλιά της σε αλογοουρά με γυαλιά ηλίου, δίνοντάς της ένα πολύ επίσημο look γραφείου.

2.3 – Sophie Turner

Η Αγγλίδα ηθοποιός από το Games of Thrones, Sophie Turner, εμφανίστηκε με streetwear outfit. Φορούσε μπλε τζιν με λευκά μπλουζάκια, κρατώντας τα απλά. Και άλλες φορές, για μια χαλαρή έξοδο, φορούσε μια μαύρη φόρμα με λευκό μπλουζάκι σε συνδυασμό με αθλητικά παπούτσια.

2.
4 – Elton John

Ο παγκοσμίου φήμης Άγγλος μουσικός Elton John είναι μία από τις δηλώσεις μόδας, έχει το εξωφρενικό του στυλ. Έχει φορέσει φόρμες σε αρκετές περιπτώσεις και ακόμη και σήμερα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ροκ κοστούμι με τα γυαλιστερά αστέρια στο πουκάμισο και την κατάλευκη φόρμα; Απέδωσε το ροκ σταρ λουκ του με λευκά γυαλιά και ασημένιες μπότες με αστέρια πάνω τους. Επίσης, φόρεσε ένα κλασικό denim με ένα σκούρο μπλε μακρυμάνικο πουκάμισο και cowboy καπέλο, δίνοντάς του μια εντελώς μοναδική εμφάνιση για την οποία έχει ένα μυστικό.

2.5 – Λαίδη Νταϊάνα

Ποιος δεν θυμάται τη βασίλισσα της καρδιάς Λαίδη Νταϊάνα; Δεν ήταν μόνο μια πριγκίπισσα του παραμυθιού, αλλά και μια μάγισσα με μαγικό βλέμμα. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να τη θυμούνται για την ομορφιά της. Φορούσε επίσης χρωματιστές σαλοπέτες που ήταν πολύ διαφορετικές. 

Σε μια άλλη περίπτωση, φόρεσε γαλάζια βαμβακερή φόρμα με ροζ μπλουζάκια και σχεδόν καθόλου αξεσουάρ. Και οι δύο εμφανίσεις της ήταν εξωπραγματικές.

Βρετανικές διασημότητες με φόρμα

3 – Διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το dungarees στην Αγγλία

Στη δεκαετία του ’90, το dungarees βρισκόταν στο απόγειο της δημοτικότητάς του, είτε στην τηλεόραση, είτε στις σαπουνόπερες, είτε στους δρόμους του Λονδίνου, ήταν παντού. Αλλά το 2021, δεν υπάρχουν αυστηροί και σταθεροί κανόνες. Μπορείτε να διαμορφώσετε το ντύσιμό σας ανάλογα με την προσωπικότητά σας.

Ακολουθούν μερικές από τις ιδέες μας:

-Με βασικά t-shirts:

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε το dungarees δικό σας είναι με ένα casual λευκό t-shirt. Οι μαύρες ή μπλε φόρμες είναι πολύ συνηθισμένες. Και ένα λευκό μπλουζάκι ταιριάζει τέλεια και με τα δύο.

– Διαφορετικοί τύποι φόρμας:

Η φόρμα κυκλοφορεί στην αγορά σε διάφορα στυλ και χρώματα. Ακολουθούν ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να επιλέξετε αν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου ή σε κατάστημα.

– Κοντές φόρμες

– Φόρμες εργασίας

– Φόρμες με φαρδιά γραμμή


Με πολλές τσέπες ή κουμπιά

Μπορείτε να επιλέξετε να αποχωριστείτε τον έναν ή και τους δύο ιμάντες ώμου, γεγονός που ενισχύει την εμφάνιση της μόδας.

– Κολάν με ζιβάγκο και σακάκι:

Το χειμώνα, τα κολάν δείχνουν υπέροχα με ζιβάγκο ή μαύρα δερμάτινα μπουφάν ή φούτερ με κουκούλα. Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες ακολουθούν αυτό το μοτίβο για να μην κρυώνουν ακολουθώντας τις τάσεις.

-Ιδέες για παπούτσια για να δείχνετε κομψοί με φόρμα:

Μπορείτε να φορέσετε οποιαδήποτε παπούτσια με αυτή. Τα αθλητικά παπούτσια εξασφαλίζουν μια υπέροχη εμφάνιση. Αν τα σανδάλια σας δίνουν ένα casual καλοκαιρινό look με φόρμα, τα απλά τακούνια μπορούν να μετατρέψουν αυτό το casual look σε ανεπίσημο.

– Αξεσουάρ με φόρμα:

Όταν φοράτε φόρμα, πρέπει να φοράτε ελάχιστα αξεσουάρ. Η παντελόνα είναι ένα ολοκληρωμένο ένδυμα, ένα “όλα σε ένα”. Αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι παραπάνω, τότε ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου και βραχιόλια είναι απολύτως εντάξει.

4 – Γιατί το Dungarees είναι ένα διαχρονικό αγγλικό στυλ;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Βρετανοί λατρεύουν να φορούν dungarees και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα.

– Εύκολο στη χρήση

– Ευέλικτο ρούχο


Ιδανικό για DIY

– Χρησιμοποιείται για casual street wear, έξοδο με φίλους και γεύμα.

– Απλό αλλά κομψό

– Μπορεί να φορεθεί σε κάθε εποχή

Έχει μια φορτωμένη ιστορία που του προσδίδει έναν ανθεκτικό χαρακτήρα που δικαιολογεί τη φήμη του ως διαρκές ένδυμα. Υπάρχει
λόγος που όλες οι γενιές τα φορούν με περηφάνια ανά πάσα στιγμή. 

Η Αγγλία βρίσκεται επίσης στην πρώτη γραμμή του κόσμου της μόδας. Τα κορίτσια και τα αγόρια λατρεύουν να πειραματίζονται με το στυλ. Οι παντελόνες είναι ξανά στη μόδα και στην Αγγλία. Πολλές διάσημες μάρκες στην Αγγλία κατασκευάζουν παντελόνια από τζιν ή βαμβάκι. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με πολλά στυλ. Αν σας αρέσει να φοράτε τέτοιου είδους ευέλικτα ρούχα, μην ανησυχείτε, η αίσθηση των 90’s επέστρεψε!

British Women's Dungarees

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X