Ανδρικές φόρμες στη δεκαετία του ’90

Η φόρμα εργασίας, ευρύτερα γνωστή ως εργατική ενδυμασία στη δεκαετία του 1990, είναι ένας τύπος ενδυμασίας που δημιουργήθηκε αρχικά για να προστατεύει τους εργαζόμενους από τη βρωμιά κατά την καθημερινή τους εργασία.

Σήμερα:

Η κλασική φόρμα είναι συνήθως ένα σκούρο indigo denim, αλλά υπάρχουν άπειρες παραλλαγές υφασμάτων για τη δημιουργία φόρμες, ειδικά καθώς έχουν εξελιχθεί σε ένα κομψό ένδυμα και όχι ένα ένδυμα για να φορέσετε στη δουλειά 

Αλλά πιθανώς ακόμα αναρωτιέστε:

Γιατί ήταν τόσο δημοφιλείς τη δεκαετία του 1990;

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, οι φόρμες έγιναν το ένα από τα πιο φορεμένα ρούχα από όλους. Όλες οι γενιές και όλα τα κοινωνικά στρώματα ασχολήθηκαν με την πρακτική και αυθεντική πτυχή αυτού του ενδύματος με τον πρώιμο χαρακτήρα του. Οι εργάτες οικοδομών φορούσαν φόρμες εργασίας, όπως και οι διασημότητες. Η παντελόνα είναι άνετη και δροσερή. Εκπέμπει μια γοητευτικά φυσική ατμόσφαιρα και είναι εύκολο να στυλιζαριστεί χάρη στην ευελιξία τους. 

1 – Η προέλευση της φόρμας

Η φόρμα ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα, αλλά κυκλοφόρησε στην αγορά ως προϊόν μόδας τη δεκαετία του 1890. Με την πάροδο
των χρόνων, εξελίχθηκαν από ρούχα εργασίας σε βασικό στοιχείο της μόδας.

Οι πρώτοι που τα παρήγαγαν μαζικά ήταν οι Levi, Strauss & Co. Τα πρώτα μοντέλα που παρουσίασαν ήταν απλά τζιν με τιράντες. Από τότε, η κλασική φόρμα, όπως την ξέρουμε με την σαλιάρα μπροστά, άρχισε να παράγεται μαζικά.

1 – 1. Η δεκαετία του 1920 και του 1930

Τα παντελόνια θεωρούνται συμβολικά ενδύματα και αποτέλεσαν μέρος σημαντικών πολιτιστικών κινημάτων σε όλη την ιστορία. Το 1920, οι φόρμες συνδέθηκαν με τη διαμαρτυρία κατά του αυξανόμενου κόστους αγοράς ρούχων.

Κατά τη δεκαετία του 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φόρμες είχαν γίνει αντιπροσωπευτικές των ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα που είχαν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τη φτώχεια. Αυτό ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένο στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Φόρμες Έτος 1930

1 – 2. Η δεκαετία του 1960

Στη δεκαετία του 1960, η αντίληψη για τις φόρμες άλλαξε. Άρχισε να ενσωματώνεται ως καθημερινή ενδυμασία και όχι μόνο ως στολή εργασίας. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους και έχει γίνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό casual wear.

Ορισμένες υψηλής ποιότητας μάρκες πολυτελείας έχουν ενσωματώσει τις φόρμες στις συλλογές τους και στις επιδείξεις μόδας. Επιδείξεις πασαρέλας από σύγχρονες μάρκες όπως οι Craig Green, Per Götesson, Sunnei και Dries Van Noten έχουν συμπεριλάβει το ένδυμα στις συλλογές τους.

High-End Overalls

1 – 3. Επιπτώσεις στη δεκαετία του ’90

Εξαιτίας της ιστορίας που σχετίζεται με την εργασία, οι φόρμες προσφέρουν μια προνοητική αισθητική και δίνουν μια αίσθηση αρρενωπότητας, δύναμης και σκληρότητας. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, οι φόρμες έγιναν μια μαζική τάση που έγινε δημοφιλής από ράπερ και πολλούς ηθοποιούς. Ήταν μέρος της χιπ χοπ και της grunge αισθητικής.

Ήταν τόσο δημοφιλείς επειδή ήταν χαμηλής συντήρησης.
Θα μπορούσε να φορεθεί και τις τέσσερις εποχές, με ζιβάγκο, φούτερ με κουκούλα, t-shirt, tank top ή μόνο του.Φοριέται σε μεγάλο, oversized στυλ καθ’ όλη τη δεκαετία του ’90, ακολουθώντας την ιδέα της casual ένδυσης. Πολλοί άνθρωποι προτιμούσαν να τα αγοράζουν μεταχειρισμένα, για παράδειγμα σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών. Με
αυτόν τον τρόπο, η φόρμα ήταν πιο φθαρμένη, είχε περάσει από περισσότερα πλυσίματα και φαινόταν ελαφρώς ξεθωριασμένη.

Τα παντελόνια στα 90's

2 – Πώς ήταν τα πράγματα στα 90’s;

Υπάρχουν φόρμες σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε την αισθητική τους είναι ο τρόπος σχεδιασμού τους.
Ενώ τα dungarees προσαρμόστηκαν σε πολλά διαφορετικά στυλ και υποκουλτούρες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, το πιο δημοφιλές ήταν το hip hop

Αυτό το στυλ ενσωμάτωσε έντονα την παντελόνα ως αναπόσπαστο ένδυμα της αστικής και λαϊκής κουλτούρας, αλλά με πολλαπλούς διαφορετικούς τρόπους να τη φορέσεις:

2 – 1. The Preppy Style

Υπήρχε ένας τρόπος να στυλιζάρεις τις φόρμες ώστε να αποτελούν μέρος της preppy americana αισθητικής. Αυτό συνδεόταν με την ιδέα του νέου χρήματος στην αμερικανική κοινωνία και της ένταξης στην ανώτερη τάξη με την “παραγωγή εκατομμυρίων”. Αυτή ήταν μια συνήθης πρακτική μεταξύ πολλών ράπερ και τραγουδοποιών.

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε το λουκ ήταν να φορέσετε ένα ριγέ μπλουζάκι κάτω από μια κλασική σκουρόχρωμη φόρμα. Τα αξεσουάρ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν καθαρά λευκά αθλητικά παπούτσια και ένα πέτο φορεμένο ανάποδα. Το είδωλο της χιπ-χοπ 2Pac ήταν γνωστό ότι προτιμούσε τις φόρμες και έχει φωτογραφηθεί φορώντας τες με διάφορους τρόπους καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Εδώ φοράει φόρμες σε στυλ preppy americana.

Tupac in Dungarees

Για να αναδημιουργήσετε το preppy americana look, με έναν πιο σύγχρονο τρόπο, συνδυάστε αυτή την κλασική ξεθωριασμένη τζιν φόρμα με αυτό το μακρυμάνικο πουκάμισο με λαιμόκοψη. Η
εμφάνιση είναι απλή στην επίτευξη, πολύ άνετη και κατάλληλη για τις δουλειές σας, για χαλάρωση στο σπίτι ή στο δρόμο.

2 – 2. Η Casual

Ένας απλός τρόπος για να σχεδιάσετε φόρμες που ενσωματώνουν αθλητικά ρούχα ήταν να φορέσετε ένα γραφικό t-shirt./strong> γραφικό, ένα ζευγάρι φόρμας τυπωμένο από πάνω και αξεσουάρ με το καπέλο μπέιζμπολ της αγαπημένης του ομάδας. Το πάντρεμα μεταξύ μόδας και αθλητισμού δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς λειτουργούν τόσο καλά μαζί.

Η φόρμα ήταν πολύ μεγάλη, ώστε το πουκάμισο από κάτω να είναι σχεδόν πλήρως ορατό. Και αν προτιμάτε, μπορείτε να ανοίξετε ένα από τα κουμπιά που συγκρατούν το σαλιάρι για να υποστηρίξετε την casual τάση στην εμφάνισή σας. Είναι ό,τι πρέπει για να παρακολουθήσετε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με στυλ ή να ξαναπαίξετε τον αγώνα με τους φίλους σας σε μια μπύρα.

Wilfork en Salopette

2 – 3. Το κλασικό στυλ

Αυτό έχει γίνει ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα στυλ μόδας. Όποιος βλέπει εικόνες παιδιών ή εφήβων από τη δεκαετία του ’90 να φορούν φόρμες, ξέρει αμέσως ότι η εικόνα τραβήχτηκε τη δεκαετία του ’90.

Ο ρόλος του Γουίλ Σμιθ στο  “The Fresh Prince of Bel-Air” τον κατέστησε ένα fashion icon των 90s, που αντιπροσώπευε την κλασική νεανική αισθητική της δεκαετίας του ’90. Ο ξεκαρδιστικός του ρόλος συνδέεται σίγουρα με την γκαρνταρόμπα και το στυλ του σε όλη τη σειρά.

Μια από τις πιο εμβληματικές εικόνες τον δείχνει να φοράει φόρμα. Φοράει μια καθαρή, καλά δομημένη γαλάζια μπότα, η οποία δεν είναι τόσο φαρδιά και φαρδιά όσο οι τάσεις των 90s.

Will Smith in Dungarees

Από τη φόρμα λείπει ένα κουμπί, οπότε η σαλιάρα είναι αναδιπλωμένη. Από κάτω, συνδυάζει το ρούχο με ένα χαβανέζικο πουκάμισο με κουμπιά και ακοσμήνει το look με μια απλή μαύρη ζώνη με ασημένιες αγκράφες.

2 – 4. Η γέννηση της κουλτούρας του streetwear

Τα παντελόνια θα μπορούσαν επίσης να θεωρηθούν streetwear. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι ενσωματώνουν στοιχεία της αστικής μόδας ή της μόδας χιπ χοπ με τα dungarees για να δημιουργήσουν αυτή την αισθητική που είναι τόσο δημοφιλής ακόμη και σήμερα. 

Κατά τη διάρκεια μιας διάσημης φωτογράφισης, ο 2Pac φορούσε μια φαρδιά, σκούρα φόρμα χρώματος indigo με τις τυπωμένες λέξεις “Thug Life” ζωγραφισμένες με λευκό χρώμα στην κεντρική σαλιάρα. Από κάτω φορούσε ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα μεγάλου μεγέθους. Φορούσε βαριά λευκά αθλητικά παπούτσια και ασπρόμαυρο καπέλο με κάθετες ρίγες. Ήταν γνωστός για την επίδειξη αυτού του πρωτοποριακού στυλ σε πολλές περιπτώσεις.

2Pac Photo in Dungarees

Η συνολική εμφάνιση είναι πρωτότυπη και αντιπροσωπεύει πραγματικά το διαρκώς μεταβαλλόμενο στυλ του 2Pac, το οποίο έμεινε θρυλικό, ακόμη και μετά το θάνατό του. Οι Dungarees αντιπροσωπεύουν την εποχή του χιπ-χοπ, της αστικής αισθητικής και της υποκουλτούρας των Αφροαμερικανών που απέκτησε μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης καθ’ όλη τη δεκαετία του 1990.

Για να μιμηθείτε το αστικό στυλ του streetwear, επιλέξτε ένα μεγάλο φούτερ με κουκούλα, ένα ζευγάρι πολύ φαρδιά σκούρα φόρμα, έναν μαύρο σκούφο Champion και το αγαπημένο σας ζευγάρι λευκά αθλητικά παπούτσια. Ανδρικά Nike Air Max 90s ή Timberlands. Κλασικό και πρωτότυπο!”

Αυτό το look συνιστάται ιδιαίτερα για το φθινόπωρο και το χειμώνα, καθώς είναι κατάλληλο για τις πιο κρύες καιρικές συνθήκες.

Salopette Streetwear

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : "OFF10"

X